Vücudumuzun çeşitli sinyaller göndererek sağlığımız hakkında ipuçları verdiğinden haberiniz var mı? Londra’da bulunan King Collage Hastanesi Gerontoloji ( yaşam bilimi ) Enstitüsü’nde araştırmalarını yapan Prof. Doktor Robert Wale’ye göre, sadece parmaklarımızın uzunluğu bile sağlığımız hakkında bilgi sahibi olmak birer ipucu. Ve yine Wale’nin söylediğine göre, vücudumuz ile ilgili önemli detaylara dikkat ederek sağlığımızı koruyabiliriz. Robert Wale’in hayatınızı kurtaracak dediği 16 maddelik testi şu şekilde :
1) Tırnaklarınızı dikkatle incelediğiniz zaman, tırnaklarınızda mavilikler ya da morluklar fark ederseniz bu herhangi bir kalp hastalığı ile karşı karşıya olduğunuz anlamına, tırnaklarınızın aşırı kalın olması ya da tırnaklarınızın üzerinde tümsekler olması nefes alma ya da akciğer problemleriniz olduğu anlamına gelebilir.
2) Nefes sayınıza dikkat edin. Eğer dakikada 15 defa veya altında nefes alıyorsanız ciğerleriniz sağlıklı demektir. Ama bu sayı 25’i buluyorsa sağlığınıza dikkat etmelisiniz.
3) Aynada gözlerinizden birini kontrol edin. Göz irisinizin etrafında beyaz bir daire var ise, bu kolesterol seviyenizin yüksek olduğu anlamına gelebilir, kolesterol aynı zamanda yaklaşan kalp sorunlarının da habercisi olabilir.
4) Avuç içlerinizi inceleyin. Eğer avuç içleriniz kırmızı ve içinde lekeler var ise karaciğerinizde sorun olabilir.
5) Hafızanızı kontrol edin. Bir tepsinin üzerine 10 tane eşya koyun ve tepsiye 10 saniye bakın. Kaç tane eşyayı hatırlayabileceksiniz? İyi bir hafızaya sahip olmanız Alzheimer ile karşılaşma riskinin az olması demektir.
6) Kaslarınızı kontrol edin. Bacaklarınız dümdüz olacak şekilde sırt üstü yere uzanın. Bir bacağınızı havaya kaldırın ve birinden ayağınıza bastırmasını isteyin. Eğer bacağınız yere düşüyorsa kaslarınızda zayıflık olduğu anlamına gelebilir.
7) Görünüş. Elmacık kemiğinizin üzerine bir cetvel koyun ve cetvelin üzerine bir kredi kartı yerleştirin. Kredi kartını en rahat okuyabildiğiniz uzaklığı belirleyin. Ne kadar yakına yaklaşırsa yaklaşsın kredi kartını rahat okuyabiliyorsanız, bu sağlıklı gözleriniz olduğu anlamına gelir.
8) Tiroit kontrolü. Kollarınızı yere paralel olacak şekilde karşınızda bir yere uzanıyormuş gibi uzatın. Bu uzatma işlemi sırasında kollarınız titriyorsa tiroit olma riskiniz var demektir.
9) Düz yürüyün. Yere düz bir çizgi çizin ve çizgi üzerinde dümdüz yürümeye çalışın. Eğer rahat yürüyebiliyorsanız vücut koordinasyonunuz iyi işliyor demektir.
10) Doğum kilonuzu öğrenin. Eğer doğum kilonuz 3 kilonun altında ise kalp problemleri yaşama ihtimaliniz var demektir.
11) Bel kalınlığına dikkat. Eğer vücut şekliniz elma şeklindeyse yani vücut yağlarınız belinizin etrafında toplanıyor ise kalp problemi yaşama ihtimaliniz daha fazla demektir.
12) Tuvalet sıklığı.Diyabetin göstergelerinden birisi sık tuvalete gitmektir. 3 saat içinde birden fazla tuvalete gitme ihtiyacı hissediyorsanız dikkatli olmalısınız.
13) Nabız kontrolü. Nabzınızın yavaş atması uzun yaşayacaksınız anlamına geliyor. Yani nabzınız 70’in altında ise sağlıklısınız demektir.
14) Diş kontrolü. Dişlerinizi fırçaladığınız esnada diş etlerinizde kanama oluyorsa, kalbiniz tehlikede olabilir.
15) Parmak uzunlukları. İşaret parmağı ve yüzük parmağının uzunlukları aynı olan kişilerde kalp krizi geçirme olasılığı daha fazladır.
16) Ayak bilek kontrolü. Baş parmağınız ile ayak bileğinizin arka kısmına bastırın. Bastırdığınız noktada oluşan çukurluk fazla oluşuyorsa, kalp, akciğer, böbrek problemleri yaşama ihtimaliniz fazla demektir.
Not : Yukarıda yazan bütün bilgiler King College Hastanesi Yaşlanma Bilimi Enstitüsü tarafından yapılan araştırma sonuçlarından derlenmiştir. Kendiniz de arzu ettiğiniz takdirde buna yakın çeviriler yapabilir, aynı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Ana Sayfa »
altın 16 madde
,
Genel Kültür
,
Gerontoloji
,
King Collage Hastanesi
,
Robert Wale
,
yaşam bilimi
» BU 16 ALTIN MADDEYE DİKKAT !
BU 16 ALTIN MADDEYE DİKKAT !
Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Monday, 25 February 2013 | 13:40
Benzer Yazılar
Sitemizde yayınlanan konulardan anında haberdar olmak için abone olunuz!
0 yorum:
Post a Comment