Soda Tüketimine Dikkat Edin!

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Saturday 11 October 2014 | 04:50

Soda mı Maden Suyu mu?

Arkadaşlar içilebilir herhangi bir suya, karbondioksit eklediğinizde ortaya soda çıkar. Bu anlamda soda doğal değildir, işlenmiştir. Maden suyu ise bir çoğunuzun bildiği üzere yerin kilometrelerce altında oluşur ve yüzeye çıkana kadar önüne gelen onca minerali toplar, biriktirir. En son haliyle kalsiyum, magnezyum, sodyum, potasyum, florür gibi bir çok minerali barındıran zengin bir içecektir. Neyse gelelim yazımızın esas konusuna, şimdi sizlere maddeler halinde soda ile ilgili gözden kaçırabileceğiniz bir kaç detaydan bahsetmek istiyorum;
Soda veya mineral suyu tüketimine dikkat edin!

Soda ve gerçekler:

  • Kanınızda mümkün olduğunca bol oksijen, az karbondioksit olması gerektiği gerçeğinden yola çıkarak, karbondioksit oranı çok yüksek sodanın tansiyonunuzu yükseltmesi beklenir. Özellikle yüksek tansiyon hastaları dikkat! 
  • Günde 2-3 şişeye kadar yararlı olabilecek, ani kalp krizlerini bile engelleyebilecek soda,  bundan daha fazla tüketildiğinde vücutta mineral fazlası yapar ve böbrek taşlarınında artış gözlenir. 
  • Meyveli sodaların içerisinde bulunan tatlandırıcıların zararlarını görmezden gelmeyin. Amerika’da yapılan bir araştırma, pankreas kanseri ve tatlandırıcılar arasında ciddi bir ilişki tespit etmiştir. 
  • Çok ciddi spor yapmıyorsanız, beslenmenize soda eklemek yerine, ihtiyaç duyabileceğiniz minerallari bakliyatlardan, sebzelerden ve diğer ürünlerden almaya çalışın. 
  • Zayıflamak için soda içmekten vazgeçin, içeriğindeki tuz, vücutta ödem (şişlik) oluşturur, kilonuzdaki artış hızınız bile olumsuz yönde değişebilir.
Şimdi maden suyu her ne kadar mineral yönünden yararlıdır desek de siz yine de maden suyu alırken biraz seçici olun, çünkü her marka kendine özgü miktarlarda mineral içeriğine sahiptir. İçiyorsanız adam gibi bir markadan, günlük tüketim miktarını aşmadan için......

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..