iPhone 6 Bükülme Sorunu

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Saturday 4 October 2014 | 13:27

Apple bu görüntülere oldukça tepkili!!!!

Apple yeni modeli iPhone 6 ile tekrar ses getirmeye başladı, orası kesin ama bana sorarsanız çok ciddi bir sıkıntı var. Üstün özelliklerini bir kenarda tutun, iPhone 6 bu sefer bükülüyor, bildiğiniz bükülüyor. Nasıl olur da böylesine pahalı, elit bir telefon şeklini koruyamaz, ezilir büzülür demeyin, maalesef bu durum gerçek. Dar bir kotun cebinde, uzun süre taşıdığınız, sıkış pıkış bir telefon tabi ki zarar görecektir ama galiba iPhone 6 kadar bükülmese gerek......

 iPhone 6 Neden bükülür? 

Yukarıda da bahsettiğim gibi dar bir pantolon cebinin içinde ciddi bir basınca uğrayan her şey az da olsa deforme olacaktır, olur. Ama iPhone 6'da durum çok farklı. Ciddi anlamda alüminyum kullanan iPhone 6 modellerinde sıkıntı büyük. Alüminyum yumuşak bir materyaldir, nispeten daha yumuşaktır. Alüminyum bir plakaya biraz basınç uyguladığınızda bile şekil değişikliğini fark edebilirsiniz.

Bir de şu var, yurt dışında da yapılan araştırmalarda, telefonda meydana gelen bükülmenin ses açma kapama tuşuna yakın bir yerde meydana geldiği gözlemlenmiştir. Tam bu noktada zayıf bir alanın varlığından söz edebiliriz...

Apple'ın ortalıkta gezen videolara yanıtı jet hızıyla geldi. Şirket 15 bin adet ürüne, 25 kilo ağırlık uyguluyor ve kendince cihazların dayanıklılığını kanıtlıyor. Peki ya ortalıkta gezinen onca video ve bükülen iPhone'lar?

Neyse benden size tavsiye, akıllı telefonlarınızı, markası ne olursa olsun sert malzemelerden üretilmiş kılıflar içerisinde saklayın. Bunun yanında cam ekran koruyucuları da kullanmak yararınıza olacaktır.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..