Batı-Ortadoğu-Türkiye Aşk Üçgeni

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Sunday 21 September 2014 | 02:48

Ortadoğu tam bir yangın yeri....
Almanya,Fransa,İngiltere,Kanada…ABD… Peşmergeye her türlü Silah yardımını yapıyor. Türkiye, Pkk'ya bu silahlar geçer mi diye endişelenmiyor, umursamıyor. Hatta otobüslerle Peşmergeye desteğe giden Pkk'lılara izin veriyor, görmezden geliyor. Işid'in elinde bulunan 49 Türk vatandaşımızdan haber var mı? Yok. Ama bol bol yayın yasağı var, bol bol gizlenen gerçekler var. Söyler misiniz Türkiye'nin yanı başında aniden beliren bu cani örgütten hiç mi haberi yoktu? Lafa gelince ‘Kimse Türkiyenin gücünü sınamasın’ demesini bilenler. Nerede istihbarat. Nerede KGB, MİT, JİTEM vs.? Ya da nerede o Amerikan filmlerinde hayranlıkla izlediğimiz her şeyi olmadan görebilen CIA, MOSSAD ve diğerleri.

Yoklar değil mi?

Acaba neden?

Bence bütün bu olanlar BOP kapsamında hayata geçirilmeye çalışılan Kürdistan'ı kurmak içindir. TOYOTAlı İşid; USA’ in ortaya çıkardığı, Kurdistan kurulabilsin, Peşmergenin eli güçlensin, bölgenin hakimi olsun ve böylece USA petrolden çok daha rahat yararlansın amacıyla bela olmuş bir bahane görünümde. ‘Bahane’ anahtar kelime. Amerika Ortadoğu petrolleri ve İsrail güvenliği için hep bir bahane yarattı. Işid de kendi yarattıkları bir bahaneden fazlası değil. Fakat bu sefer oynanan oyun çok daha büyük. Ucunda yeni bir oluşum amaçlanıyor. Yerel yönetimin bir adım ilerisi Devlet yönetimi. Bunu da Kürtlere vadetmiş durumdalar. Türkiye’nin ise malum BOP Eş başkanının bir USA kuklası olarak bizzat bu projeye yardım ve yataklık etmesiyle sesi çıkmamakta. Hatta tüm bu ülkeler gibi silah ve insan yardımını bizzat yapmaktadır. Adana da yakalanan tırların içinde çıkan silahları Türkmenlere erzak yardımı diye yutturamayacaklarını anlayınca da konuyla alakalı yayın yasağı gelmişti.

Oynanan ‘danışıklı dövüş’ çerçevesinde istenen şey Kürtlerin elini güçlendirip Peşmergeyi kahraman ilan etmek ve kurmak için adımları bu şekilde atılan yeni Kürt devletini meşrulaştırmak. Aslında hali hazırda ‘Bölgesel Kürt Yönetimi’ denen Güney Kürdistan kurulmuş durumda. Amaç bu güneyi daha da sağlamlaştırıp asıl hedef olan Kuzey Kürdistan'ı yani Türkiye'nin de belli bir toprak parçasını içeren bölgeyi ele geçirmek,.

Bölgeyi Kürtlere özerklik adıyla zamanla -bugün İskoçya da olduğu gibi-referandumla bağımsızlığı istetilecek Kuzey Kurdistana döndermek. Benim gördüğüm budur. Ama sizin gördüğünüz çok daha önemli tabi sizin için. Malum şahıs köprü yapıyor, tüp geçit yapıyor, yüzde elli içindeki yüzde kırkın hiç kullanamayacağı havaalanı yapıyor. Sonra paraları ‘Sıfırlayamıyor.’ Peki yanı başımızda ki bu Aşk Üçgenine nasıl ‘dur’ diyeceğiz. Gerçi dur demek isteyen kim değil mi? En iyisi Siz Marmaray’a binin gezin hadi.

Yazarımız Uğur Yetgin'e teşekkürler........

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..