Ana Sayfa » , , , , » Telefonunuz ile Kokunuzu Göndermeye Ne Dersiniz?

Telefonunuz ile Kokunuzu Göndermeye Ne Dersiniz?

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Thursday 7 August 2014 | 02:48

Akıllı telefonlar iyice akıllandı.....
Akıllı telefonlar ile artık koku göndermek mümkün olacak. Yanlış okumadınız, tıpkı ses gibi, karşınızdaki kişiye kokunuzu da gönderebileceksiniz.

Harvard Üniversitesi bilim adamları tarafından geliştirilen, Vapor Communications tarafından ise tasarlanan bir cihaz, akıllı telefonlar ile koku göndermeyi mümkün kılacak. Akıllı telefon dünyasında devrim niteliğinde ki bu gelişmenin mimarları, Harvardlı Profesör David Edwards ve öğrencileri Rachel Field ve Amy Yin.

Akıllı telefonlar için geliştirilen bu devrimsel özellik ile, kullanıcılar birbirlerine online olarak koku gönderebilecek. Bir başka deyişle, bu cihaz ile dünyanın bir ucundan diğer ucuna hatta okyanuslar ötesine, istediğiniz kişiye bir bitkinin, yediğiniz bir yemeğin, yeni aldığınız bir parfümün kokusunu göndermek hayal değil gerçek olacak.

Ophone” isimli cihaz, “osnap” adında bir uygulama yardımı ile akıllı telefonlarda kullanılacak.

Peki bu cihaz nasıl çalışıyor?


"Ophone" adlı cihazın içinde dairesel olarak yerleştirilen sekiz adet “ochip” adı verilen filtrelerin her birinde dörder tane olmak üzere toplamda 32 temel koku yer alıyor. 32 koku deyip geçmeyin çünkü bu cihaz 32 temel kokuyu gerekli oranlarda birleştirerek 300.000 civarında farklı aroma içerikli koku oluşturabiliyor. Mucizevi cihaz Ophone’a 2015 Nisan ayından sonra 199 dolara sahip olunabilecek.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..