Ana Sayfa » , , , , » Kış Uykusu Gözünü Oscar’a Dikti

Kış Uykusu Gözünü Oscar’a Dikti

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Thursday 7 August 2014 | 02:35

Haluk Bilginer, usta oyuncu......
Sinemayı yakından takip edenler hatırlayacaklardır, geçenlerde 67.si düzenlenen Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülüne layık görülen, başrollerini Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Mehmet Ali Nuroğlu ve Melisa Sözen’in paylaştığı, Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi Kış Uykusu Cannes’daki başarısından sonra gözünü En iyi Yabancı Film Oscar’ına dikti.

Yani anladığınız üzere Nuri Bilge Ceylan’ın ödüllü filmi Kış Uykusu, resmi olarak Turizm Bakanlığı Sanatsal Etkinlikler Komisyonu tarafından Oscar aday adayı olarak gösterildi. İşin aslı, Kış Uykusu’nun Cannes’da Altın Palmiye’yi (en iyi film ödülü) kucaklamasının ardından, bir çok sinema otoritesi tarafından 87. Akademi Ödülleri’ne aday gösterileceğine kesin gözüyle bakılıyordu. Nihayetinde öyle de oldu fakat kesin aday olabilmesi için adaylıklar içerisinde en iyi beş film arasına girmesi gerekiyor.

Şayet Kış Uykusu ilk beş film arasına girebilirse 87. Akademi Ödülleri’nde “En İyi Yabancı Film” dalında resmen ülkemizi temsil etme hakkını kazanmış olacak. Şöyle bir dip not da geçelim istedik, bu aday adaylığı Nuri Bilge Ceylan için bir ilk olmayacak. Daha önce de yine hatırlayacağınız üzere 2008 yılında çekmiş olduğu 3 maymun filmi ile 81. Akademi Ödülleri’nde aday adayı olmuştu. Ceylan, 3 Maymun ile her ne kadar en iyi dokuz film arasına girmiş olsa da ilk beş film arasına giremediğinden dolayı elenmişti. Unutmadan, 87. Akademi Ödülleri töreni 22 Şubat 2015 tarihinde gerçekleşecek. 15 Ocak 2015'te ise Kış Uykusu filmi ile Nuri Bilge Ceylan, aday olmaya hak kazanacak mı/kazanamayacak mı sorusunun cevabını öğrenmiş olacağız. Son yıllarda Türk Sinemasının yükselişi su götürmez bir gerçek, Kış Uykusu’da bunun son örneği. Umarız Nuri Bilge Ceylan aday olmakla kalmaz aynı zamanda ülkemize En iyi Film Oscar’ını da getirir.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..