Kabak Çintmesi Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Saturday, 5 July 2014 | 00:39

Adana'nın yöresel lezzetlerinden bir tanesi olan kabak çökertme, eminim kabak yemeklerini sevenlerin vazgeçilmezleri arasında olacaktır. Pratik yemeklerden olan olan bu kabak yemeği mutfakta çok fazla vaktinizi de almayarak favorileriniz listesine girecektir.

Kabak Çintmesi Tarifi :

Denemeye Değer Bir Lezzet

Malzemeler :

  1. 3 adet orta boy kabak                         
  2. 2 adet orta boy kuru soğan
  3. 3 adet orta boy domates
  4. 7-8 dal yeşil taze nane
  5. Pulbiber, karabiber ve tuz
  6. 4-5 diş sarımsak
  7. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  8. Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı :

  1. Tüm malzemeleri yemeklik olacak şekilde küp küp doğrayın.
  2. Tencereye sıvıyağ ve zeytinyağını alın.
  3. Soğanları koyun ve 1-2 dakika kavurduktan sonra kabakları ekleyin.
  4. Kabaklar 5-6 dakika kadar soteleyin.
  5. Kabaklardan sonra ince doğranmış sarımsakları ekleyin ve 1-2 dakika kadar kavurun.
  6. Daha sonra domates, baharatlar ve tuzu ekleyin ve yemeğinizi karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.
  7. Domatesler suyunu çekene kadar yemeği pişirin ve ocaktan aldıktan sonra taze naneleri doğrayıp yemeğe ekleyin.
  8. Taze neneleri ekledikten sonra 10 dakika kadar yemeğin sıcağı ile tatların birbirine geçmesini sağlayın.
  9. Afiyet olsun.
Not : Yemeğe su eklemenize gerek yoktur. Domateslerin suyu yemek için yeterli olacaktır.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..