iPhone ve iPad Güvenlik Önlemleri

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Saturday 5 July 2014 | 03:23

Cihazınız için uygun olan güvenlik önlemlerini almayı unutmayın!

iPhone veya iPad sahibiyseniz, iOS işletim sistemi kullanan bu cihazların güvenliğini artırmanın bazı yollarından haberdar olmanız lehinize olacaktır.
  • iPhone cihazlarını diğerlerinden ayıran en büyük özelliği, bana sorarsanız, çok az çalınma risklerinin olması. Bunun da başlıca nedeni iPhone’umu Bul özelliği. Bu özellik sayesinde çalınan bir telefon çok kısa bir sürede bulunabiliyor. Bu özelliği kullanabilmeniz için cihazınızda iOS 5 sürümü, OSX 10.7.5 sürümü veya daha üst bir sürüm gereklidir, unutmayın! 
  • Mikrofonunuzun hangi uygulamalara izin vereceğini siz belirleyin. Bana sorarsanız hiç bir uygulama sizden izin almadan mikrofona ulaşmasın. Ayarlar menüsüne girin, mikrofon sekmesine girin ve burada ne yapmak istediğinize karar verin. 
  • Cihazına parola koymayı unutmayın. Hatta olayı biraz daha abartın ve 10 yanlış denemeden sonra cihazdaki bütün verilerin silinmesi talimatını verin.
  • Otomatik kredi kartı bilgileri doldurma olayından uzak durun. Ne kadar keyifli ve rahat bir uygulama gibi görünse de unutmayın her işletim sisteminin, uygulamanın açıkları mevcuttur ve bu açıkları bulmayı kendine meslek edinmiş binlerce insan bir yerlerde bilgisayarlarının başında. Bu özellikten kurtulmak için ayarlara girin ve safariye tıklayın. Parolalar/otomatik doldurma seçeneğini bulun ve tıklayın. Önünüze kaydedilmiş kredi kartları gelecektir. Ona da bir tık. Düzenleme moduna bir tik atın ve sonrasında sol üst köşedeki sil komutuna tıklayın. Silme işlemini onayladıktan sonra her şey tamam. 
  • Güvenmediğiniz, bilmediğiniz, kimliği doğrulanmayan sitelere giriş yapıyorsanız, safari gizlilik ayarlarına bir el atmanızda fayda var. Bilmediğiniz bir site, sizin çerezlerinize ihtiyaç duyabilir ve bu da biraz başınızı ağrıtabilir.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..