Ana Sayfa » , , , » Tüp Bebeğin Aşamaları Nelerdir?

Tüp Bebeğin Aşamaları Nelerdir?

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Saturday 5 July 2014 | 09:00

Op. Dr. Serkan Oral

Op. Dr. Serkan Oral tüp bebek aşamaları hakkında bilgi veriyor. 

Anne baba olmak her çiftin en büyük hayallerinden birisidir. Normal yollar ile çocuk sahibi olmak için uzun ve oldukça yorucu çabalar gösteren çiftlerin olumsuz bir cevap alması onları tüp bebek yöntemine yöneltmektedir. Her yıl teknolojinin biraz daha ilerlemesi ile birlikte başarı oranını arttıran tüp bebek yöntemi ile birlikte her yıl milyonlarca çift bebek sahibi olabilmektedir. Tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak düşünülenden daha zor ve uzun bir süreci kapsamaktadır. Bu süreçte anne ve baba adaylarının sabırlı olması ve her türlü duruma karşı hazırlıklı olması gerekmektedir. Tüp bebek sürecinde hem anne adayına hem de baba adayına birçok işlem uygulanmakta ve sorunlu olan konular üzerine daha çok durulmaktadır. Tüp bebek yöntemine başvuran çiftler belirli aşamalardan geçmektedir.

 

Tüp bebekte ilk aşama : Değerlendirme 

Öncelikle çiftler bir uzman kontrolü altında değerlendirmeler altına girmektedir. Bu değerlendirmeler sonucunda bu süreçte hangi yöntemin uygulanılacağına karar verilir.

Tüp bebekte 2. aşama : Yumurtalık gelişimi 

Değerlendirme aşamasından sonra anne adaylarının yumurtalıklarının geliştirilmesi için birçok işlem uygulanır. Bu aşamada belirli periyotlar halinde çeşitli ilaç ve hormon tedavisi uygulanmaktadır.

Tüp Bebekte 3. aşama : Yumurta toplama

Daha sonra anne adaylarında yumurta toplanması adı verilen işlem uygulanır. Bu işlemler farklı alternatifler ile anne adayına uygulanır ve daha sonrasında bir doktor kontrolünde yumurta değerlerine bakılır.

Tüp bebekte 4. aşama : Döllenme 

 Bu aşamadan sonra tüp bebek yönteminin en önemli olan aşaması yumurtanın sperm ile döllenmesi işlemleri uygulanır. Doktorun uygun gördüğü yöntem ile döllenen yumurtalar ile bu aşama da bitirilir.

Tüp bebekte 5. aşama: Transfer

Döllenen yumurtaların anne karnına transferi işlemi ile tüp bebek yöntemindeki bütün tedavi yöntemleri son bulur. Döllenen yumurtalardan en kaliteli olanlar anne adayının karnına başarılı bir şekilde yerleştirilir. Embriyo transferinden 12 gün sonra anne adayının kan testi yapılır ve kandaki beta değeri tespit edilerek işlemlerin sonucuna bakılır. Kan değerlerinin pozitif olması durumunda anne adayı artık hamiledir. Başarı ile gerçekleşen tüp bebek yönteminin başarılı bir şekilde olması için işinde uzman bir doktora başvurulması gerekmektedir. 

Anne adayının hamile kaldıktan sonra sağlığına ve yaşantısına dikkat etmesi ve hamilelik sürecinde kendine dikkat etmesi gerekmektedir. Aşağıdaki yazımda tüp bebek aşamaları hakkında daha detaylı bilgi vermeye çalıştım.

 http://www.serkanoral.com/tup-bebek-tedavisi-asamalari-nelerdir

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..