Mübariz İbrahimov Kimdir?

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Tuesday 29 April 2014 | 04:48

Mübariz İbrahimov 
Mübariz İbrahimov, Azerbaycan'ın Aliabad köyünde doğmuş, Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinde, şehit olduğu güne kadar bir süre uzman çavuşluk görevini üstlenen bir ulusal halk kahramanı. Ölümünden sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Azerbaycan'ın ulusal kahramanı ünvanı verilen Mübariz, nasıl bir askerdi de bu ünvana hak kazandı.

Her delikanlı gibi, her insan gibi onun da hayalleri vardı. Ama eğer Azerbaycan'ın kahramanlık öykülerine bakarsanız, Mübariz gibi daha onlarca yiğitle karşılaşırsınız. Bir çok noktada bana sorarsanız köküne kadar Türk olan bu yiğitler, öyle hiç bir şeyden korkmuyor, arkalarında onlarca umut, sevgi, aşk bırakıyorlar ama hiç biri vatanına sırt çevirmiyor. İşte bu noktada Türk kahramanları ve Azeri yiğitleri zaten kardeş.

Şimdi yaşasaydı 26 yaşında olacaktı Mübariz, ama o kendi isteğiyle Uzman Çavuş rütbesiyle Karabağ cephesine, sınır birliğine, yani bir nevi ateşe atladı. Aslında onun tek istediği herkesin mutlu olmasıydı, halkı mutlu olmalıydı, anası, babası, sevdiği huzur içinde yaşamalıydı ki, kararlı çıktığı şehitlik yolunda o herkesten daha çok mutlu olabilsin. İşte bu yiğit, ardından bıraktığı kısacık mektupla, hiç kimseye haber vermeden, bir tek arkadaşını bile uyandırmadan kalktı, her bir tarafı mayınlarla döşeli sınırı aştı ve Ermenistan Sınır Kuvvetleri'ne bağlı bir karakola baskın düzenledi.

Tek başınaydı, aslında onu kahraman yapan da buydu, tekti ve korkusuzdu ama buna rağmen aralarında rütbelilerin de olduğu 45 askeri öldürdü. Sonrasında tek başına kaldığı karakolda, gelen Ermeni takviye güçleriyle, karakolun içerisindeki mühimmatı kullanarak tam 5 saat çarpıştı ve "Şehit" oldu.

Dirisinden de en az ölüsünden olduğu kadar korkan Ermeniler, Mübariz'in ölmüş bedenini, elleri bağlı bir şekilde, tam 2 ay sonra teslim ettiler...

Bu arada Mübariz'in arkasında bıraktığı mektup, iki cümleden ibaretti; "Şehit düşersem üzülmeyin. Vatan Sağolsun!"

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..