Karnabahar Graten Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Wednesday, 12 March 2014 | 12:10

Hazırlaması yine çok kolay olan tariflerden bir tanesi daha. Üstelik o kadar lezzetli ki, evinize gelen misafirlere gözünüz kapalı ikram edebilirsiniz.
Harika bir karnabahar yemeği

Malzemeler :

  1. Orta boy karnabahar           
  2. 2-3 adet patates
  3. 1 çorba kaşığı un
  4. 1 yemek kaşığı tereyağ
  5. 2 su bardağı süt
  6. Tuz ve karabiber
  7. Üzeri için 200 gram kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı :

  1. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.
  2. Patatesleri küp küp doğrayın.
  3. Bir tencerede patates ve karnabaharları çok yumuşak olmamak kaydı ile haşlayın.
  4. Sebzeler haşlanırken bir tavada beşamel sos hazırlamaya başlayabilirsiniz.
  5. Dilerseniz hazır beşamel soslardan kullanabilirsiniz. Fakat beşamel sos tarifi çok kolay olduğu için evde kendinizde çok rahat hazırlayabilirsiniz.
  6. Tavaya tereyağını koyun.
  7. Yağ eridikten sonra unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  8. Daha sonra sütü yavaş yavaş ekleyin.
  9. Kıvama gelene kadar pişirin.
  10. Piştikten sonra tuz ve karabiberini ekleyin.
  11. Haşlanmış sebzeleri fırın kabına koyun, beşamel sosu ekleyin ve en üste rendelenmiş kaşarları koyun.
  12. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin.
  13. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..