Bezelyeli Etli Börek Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Thursday, 13 March 2014 | 13:45

Milföyün en çıtır hali
Milföy hamuru ile yapılan tarifler oldukça lezzetli ve bir o kadar da kolay oluyor. Hamurun hazır halde bulunması vakitten tasarruf edilmesini sağlıyor. Etli bezelyeli börek tarifi de yine bayıla bayıla yiyeceğiniz bir tarif. Üstelik çokta besleyici ve doyurucu.

Malzemeler :

  1. 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  2. 2 adet kuru soğan
  3. 2 adet domates
  4. 250 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti
  5. 1 adet yumurta
  6. 1 paket milföy hamuru
  7. 1 yemek kaşığı margarin veya sıvıyağ
  8.  Maydanoz

Yapılışı :

  1. İlk önce tavaya sıvıyağı koyalım ve kuzu etlerini kavuralım.
  2. Etler suyunu çekene kadar pişirelim.
  3. Etler suyunu çektikten sonra soğanları yemeklik doğrayıp ekleyelim ve pembeleşene kadar pişirelim.
  4. Domatesleri küçük küçük doğrayıp ekleyelim.
  5. Daha sonra bezelye ve tuz ilave edip kaynatalım.
  6. Ocaktan almaya yakın maydanozları ekleyin.
  7. Milföy hamurlarını açalım.
  8. Ortasına iç harçtan koyup zarf şeklinde kapatalım.
  9. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  10. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
  11. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  12. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..