|
Milföyün en çıtır hali |
Milföy hamuru ile yapılan tarifler oldukça lezzetli ve bir o kadar da kolay oluyor. Hamurun hazır halde bulunması vakitten tasarruf edilmesini sağlıyor. Etli bezelyeli börek tarifi de yine bayıla bayıla yiyeceğiniz bir tarif. Üstelik çokta besleyici ve doyurucu.
Malzemeler :
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 250 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti
- 1 adet yumurta
- 1 paket milföy hamuru
- 1 yemek kaşığı margarin veya sıvıyağ
- Maydanoz
Yapılışı :
- İlk önce tavaya sıvıyağı koyalım ve kuzu etlerini kavuralım.
- Etler suyunu çekene kadar pişirelim.
- Etler suyunu çektikten sonra soğanları yemeklik doğrayıp ekleyelim ve pembeleşene kadar pişirelim.
- Domatesleri küçük küçük doğrayıp ekleyelim.
- Daha sonra bezelye ve tuz ilave edip kaynatalım.
- Ocaktan almaya yakın maydanozları ekleyin.
- Milföy hamurlarını açalım.
- Ortasına iç harçtan koyup zarf şeklinde kapatalım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Afiyet olsun...
0 yorum:
Post a Comment