Yeşil Kahve Çekirdeği ve Faydaları

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Saturday 15 February 2014 | 12:20

Kavrulmamış kahve çekirdekleri
Son zamanlarda internette çok sık bir şekilde yeşil kahve çekirdeğinin zayıflatıcı etkisi ile ilgili reklamlar ve haberler dikkatimizi çekiyor. Yeşil kahve çekirdeğini kapsül haline getiren ve zayıflatıcı ilaçlar pazarına sokan bir grup mevcut ve araştırmalara göre satışları da gayet iyi. Yeşil kahve çekirdeğini kapsül olarak kullanır mısınız bilmem ama genel bir bitki olarak faydalarından bahsettiğimizde, içecek olarak tüketmenizi önerebiliriz.

Yeşil kahve çekirdeği nedir ?

Yeşil kahve çekirdeği, kahvenin kavrulmamış halidir. Kavrulmadığı için diğer kahvelere göre, yağ parçalamakta etkisi çok büyük olan antioksidanlardan fazlaca barındırmaktadır. Zayıflamayı destekleyici bir ürün olması da buradan kaynaklanmaktadır.

Yeşil kahve çekirdeğinin faydaları nelerdir ?

  1. Diğer kahvelere göre kavrulmadığı için faydalarını yitirmeyen yeşil kahve çekirdeğinin içerisinde bulunan kafein ve klorojenik asit, yağ yakımını hızlandırıcı etkiye sahiptir.
  2. İçeriğinde bolca bulunan antioksidanlar serbest radikallerin zararlı etkilerini önlemeye yardımcı olur.
  3. Bazal metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur.
  4. Şeker hastalığını önlemede yardımcı olduğu bilinmektedir.
  5. Enerji artırır. Yorgunluk ve halsizlik hissedilmesini engeller.
  6. Hipertansiyonu iyileştirici özelliği vardır.

Yeşil Kahve Çekirdeği Nasıl Tüketilir ?

Yeşil kahve çekirdeğini günde iki kez tüketebilirsiniz. Vücutta fazla su tuttuğu için fazlasını tüketmek sizin için zararlı olacaktır. Ayrıca tükettiğinizde günlük 2- 2,5 litre su içtiğinizden de emin olmalısınız. Yeşil kahve çekirdeği çayını hazırlamak son derece basit. 1 tatlı kaşığı kahve çekirdeğinin üzerine 1 çay fincanı kaynar suyu döküp, 5 dakika demlemeye bırakacaksınız ve daha sonra afiyetle tüketeceksiniz.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..