Tam Tahıllı Kayısılı Kek Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Thursday, 13 February 2014 | 13:02

Canınız sağlıklı atıştırmalık bir şeyler istiyorsa, ama hamur işinin yoğun kalorisinden de uzak kalmak istiyorsanız tam tahıllı kek tarifimizi deneyebilirsiniz.

Malzemeler :

  1. 3 yumurta
  2. Yarım su bardağı sıvı yağ
  3. Yarım su bardağı şeker
  4. 1 su bardağı süt
  5. Yarım tatlı kaşığı toz tarçın
  6. 3 adet ince doğranmış kuru incir
  7. 3 adet ince doğranmış kuru kayısı
  8. Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
  9. 1 adet vanilya
  10. 1 adet karbonat
  11. Aldığı kadar tam tahıllı un
Sıcacık bir lezzet....
Yapılışı :
  1. Yumurta ve şekeri köpüklü bir kıvam elde edene kadar önce yavaş daha sonra daha hızlı ayarda çırpın. ( Püf noktası : Yumurtalar oda sıcaklığında olursa kekiniz daha çok kabaracaktır.)
  2. Sıvı yağ ve sütü ilave edip biraz daha karıştırın.
  3. Daha sonra kuru malzemeler hariç (incir, kayısı ve ceviz) tüm malzemeleri ilave edin ve karıştırın.
  4. Kek kıvamına geldikten sonra kuru malzemeleri ekleyin ve bir tahta kaşık yardımı ile tüm malzemeleri karıştırın.
  5. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  6. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..