Tahinli Kurabiye Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Tuesday, 18 February 2014 | 08:37

Çayın yanında çok büyük bir keyif ve lezzetle tüketeceğiniz mükemmel bir kurabiye tarifi. Yediğinizde ağzınıza gelen hafif helva tadını çok seveceğinizden eminim...

Malzemeler :

  1. 1 su bardağından biraz eksik toz şeker (Eğer kurabiyenizin daha tatlı olmasını isterseniz, 1 tam su bardağı şeker koyabilirsiniz).
  2. 1 su bardağı tahin
  3. 1 adet yumurta
  4. 225 gram oda sıcaklığında beklemiş margarin
  5. 1 paket şekerli vanilin
  6. Aldığı kadar un
  7. 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Nefis, sıcacık ve pratik

Yapılışı :

  1. Tahin ve şekeri iyice karıştırın.
  2. Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış margarinden ilave edin.
  3. Daha sonra 1 adet yumurtanın sarısını ( akını üzeri için ayırın) , vanilini ve unu ekleyin.
  4. Un kurabiyeyi böldüğümüzde elimize yapışmayacak kadar olacak.
  5. Hamuru iyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  6. Parçaları önce yumurta akına daha sonra cevize bulayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk pişirin.
  8. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..