Meyveli Tart Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Thursday, 20 February 2014 | 23:42

Mevsim meyvelerine göre hazırlayabileceğiniz nefis bir tart tarifi. Tart hamuru ve kremasını hazırladıktan sonra ister kivi, muz, çilek, böğürtlen ya da canınız hangi meyveyi isterse o meyve ile süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.

Malzemeler :

Tart hamuru için :

  1. 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
  2. 1 adet yumurtanın sarısı
  3. 1 paket vanilya
  4. 1 kahve fincanı yoğurt
  5. 1 paket kabartma tozu
  6. 6 kaşık pudra şekeri
  7. Aldığı kadar un.

Kreması için :

  1. 2 su bardağı süt
  2. 3,5 çorba kaşığı toz şeker
  3. 1 çorba kaşığı un
  4. 2 çorba kaşığı nişasta
  5. 1 yumurta sarısı
  6. 1 çorba kaşığı tereyağ

Yapılışı :

  1. Meyveli tart yapımına kremayı hazırlayarak başlayın.
  2. Kremayı hazırlamak için tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tencereye alın ve karıştırarak pişirin.
    Nefis bir lezzet!
  3. Krema kaynamaya başladıktan sonra tereyağını ekleyin ve tereyağı eridikten sonra ocağın altını kapatın.
  4. Krema soğurken tart hamurunu hazırlamaya başlayabilirsiniz.
  5. Hamur için yumurta sarısı, tereyağı, pudra şekeri, vanilya ve yoğurdu yoğurma kabına alın ve elinizle yoğurun.
  6. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyin.
  7. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin.
  8. Hamur yoğrulduktan sonra 5-10 dakika kadar dinlendirin.
  9. Tart kalıbına hamuru iyice yayın ve çatal yardımı ile hamurun tabanında delikler açın.
  10. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hamurun üzeri kızarana kadar pişirin.
  11. Pişen tart hamuru ılıdıktan sonra soğuyan krema tart hamurunun üzerine dökülür ve tart istenilen meyve ile süslenir.
  12. Not : Meyvelerin kararmasını önlemek için meyvelerin üzerine tart jölesi dökebilirsiniz. Ya da hangi meyveyi kullanacaksınız servis esnasında dilimleyip kremanın üzerine koyabilirsiniz.
  13. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..