Ana Sayfa » , , , » Daha Gür Sakallar İçin

Daha Gür Sakallar İçin

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Saturday 22 February 2014 | 09:01

Böyle bir sakalı hayal eder misiniz bilmem!
Bir erkek, bir çok nedenden dolayı sakal uzatır, kimisi yüzündeki kusurları örtmek için, kimisi daha güzel görünmek için. Nedeni ne olursa olsun her erkek sakal uzatmak ister. İşte bu noktada, her sakal tipi farklı özellikler taşır. Fark etmişsinizdir kimisinin sakalı bir iki gün içerisinde uzarken, kimisi aylarca beklemek zorunda kalabiliyor ve sonuç hüsran. Şimdi bu yazımda sakal uzatma kararı alan birinin yapması gerekenlerle ilgili birkaç satır yazmak istiyorum.

Öncelikle sakalınızı uzatma kararı alır almaz, kimseye kulak asmayın ve sakalı uzatmaya devam devin. Sakallarınız eksik çıkıyor, yanakların belli bölgelerinde eksikler var gibi durumları dert etmeyin ve uzatmaya devam edin. Bu vesile ile gür çıkan yerler, bir şekilde eksik yerleri tamamlayacaktır ve nispeten daha yavaş uzayan kısımların iyice uzamak için bolca zamanı olacaktır.

Yüzünüzde hissedeceğiniz kaşıntı ve kızarıklıklar bir iki hafta içinde geçecektir, bundan dolayı eğer daha gür sakallarım olsun istiyorsanız, en az iki hafta sabredin ve yola devam. Sakalınızı uzatıyor olmanız onları hiç kısaltmayacağınız anlamına gelmez. Bir santimi geçen sakalları, bu iş için özel olarak satılan makaslarla ve aletlerle güzelce kısaltın. Ya da gidin bir berberden yardım isteyin.

Saçlarınızı nasıl güzelce, dikkatlice tarıyorsanız, aynı şekilde sakallarınızı da düzenli tarayın. Saçlarınız için hangi şampuanı kullanıyorsanız, sakallarınız için de aynısını kullanın, onları güzelce yıkayın ve durulayın. Bunu haftada en az 3-4 kez yapın. Sakalın daha canlı durması için nemlendirici ürünler işinize yarayacaktır. Kullandığınız ürünlerin yüzünüzdeki gözenekleri kapamadığından emin olun.

Bazı vitaminlerin saçın, sakalın uzamasına ciddi katkılar sağladığını sakın unutmayın. Bunlar E, A, C, B3, B5 ve folik asit. Yiyeceklerden kolaylıkla sağladığınız bu ürünleri, doktorunuzun gözetiminde ek tabletler halinde de alabilirsiniz...

Biyotin saç, sakal uzamasında mucizevi bir vitamindir. Eğer yeterince biyotin yoksa, saçlar dökülebilir ve güçsüz düşer.  Bundan dolayı vücudunuzda yeterli miktarda biyotin olduğuna emin olun. Bu vitamin midyede, karaciğerde, balıkta, fasulyede, karnıbaharda, muzda, havuçta, yumurta akında, ve maya da bulunur.  Bunun yanında yine supplement olarak da alınabilecek bir üründür biyotin.

Son olarak, yeterince uyuduğunuzdan ve yaşadığınız stresi en aza indirdiğinizden emin olun.......

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..