Kitap Hırsızı (2013)

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Thursday 6 February 2014 | 12:07

Kelimelerin gücü her zaman şaşırtır!

Kitap Hırsızı Filmin Konusu;

Küçük, masum bir kızın (Liesel) gözlerinden, 2. Dünya Savaşı sırasında Almanya'nın resmedildiği güzel bir film "Kitap Hırsızı" (The Book Thief). Markus Zusak'ın 2005 yılında yayınlanan çocuk romanından uyarlanan bu filmde, Roger Allam'ın seslendirdiği ölüm meleği karakteri ara ara filme farklı bir hava katıyor. Aslında siz onu hiç görmüyorsunuz ama onun hikayeyi anlattığı anlarda ister istemez faklı duygulara geçiş yapıyorsunuz.

Filmde beni en çok etkileyen, yeni evine uyum sağlamaya çalışan Liesel adlı genç kızın bir çoklarının çok iyi tanıyacağı baba karakterini canlandıran Geoffrey Rush ile olan sıcacık ilişkisi ve annesi rolündeki Emily Watson ile baştaki çatışmaları ama çok geçmeden keşfedeceğiniz altın gibi kalbi oldu.

Sonraları evlerine misafir olan Nico Liersch bir anda kızın en yakın arkadaşı oluverir ve sırf Yahudi olduğu için evin bodrumundan dışarıya bir adım bile atamayan Nico için bütün dünya Liesel'in tasvirlerinden ibaret olacaktır. Bunun yanında o dev ateşte yakılan kitaplar muhakkak sizinde içinizi sıkacaktır, ama sonrasında Liesel'in içinde biriken kitap aşkı ve bu uğurda, filmin adından da anlaşılacağı üzere, çalınan (ödünç alınan) ve onca savaşın, döküntünün arasında okunmaya çalışan her bir kitap sizi kendinize getirecek ve umuyorum bir şekilde hepinizi film sonunda kitap okumaya sevk edecektir.

Savaş zamanı Almanya'nın, Hitler sevgisinin ve nefretinin, Yahudi düşmanlığının ve kelimelerin gücünün çok iyi tasvir edildiği bu film, bana sorarsanız son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden biri.....

Kitap Hırsızı (2013) Film Detaylar:

Tür: Dram / Savaş
Süre: 131 dakika
Yönetmen: Brian Percival
Oyuncular: Sophie Nélisse, Geoffrey Rush, Emily Watson

Kitap Hırsızı (2013) Fragman;

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..