Ispanaklı Börek Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Thursday, 6 February 2014 | 06:26

Hem lezzetli hem de besin değeri yüksek bir börek tarifi. Sebzeli börek tariflerini denemeyi seviyorsanız, ıspanaklı börek tarifini denemekten ve tatmaktan büyük keyif alacaksınız.

Malzemeler :

  1. Yarım kilo yufka
  2. Yarım kilo ıspanak
  3. 100 gram lor peynir
  4. 1 adet küçük boy kuru soğan
  5. 2 adet yumurta
  6. Tuz ve karabiber
  7. 1 çay bardağı zeytinyağı
  8. 1 çay bardağı yoğurt
Ispanak ve börek, eşsiz bir tarif.....

Yapılışı :

  1. Tuzlu su koyduğumuz bir kapta ıspanaklarımızı yarım saat beklettikten sonra suyunu değiştirerek 2-3 kere daha yıkayalım.
  2. Ispanakları yemeklikten biraz daha iri doğrayalım.
  3. Soğanları yemeklik doğrayalım ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğumuz tavada soğanların rengi pembeleşene kadar kavuralım.
  4. Pembeleşen soğanların üzerine ıspanakları ekleyelim ve ıspanaklar kendi suyunu çekene kadar pişirelim.
  5. Ispanaklar pişerken tuz ve karabiber ekleyelim. Tuzun miktarını peynirinizin tuz oranına göre ayarlayın.
  6. Ocaktan aldığımız ıspanaklar 5 dakika ılıdıktan sonra peyniri ekleyin ve karıştırın.
  7. Ayrı bir çırpma kabında 1 çay bardağı zeytinyağı, 2 yumurta ve 1 çay bardağı yoğurdu karıştıralım. Hafif sulandırmak için bir miktar su ekleyebiliriz. Karışım koyu bir ayran kıvamında olmalı.
  8. Yufkalardan bir tanesini alın ve tezgaha serin.
  9. Yumurtalı karışımdan yufkaya bol miktarda sürün ve yufkayı 4'e bölün.
  10. Ispanaklı iç harcından uzunlamasına dörde böldüğünüz yufkalardan koyun ve gül şeklinde sarın.
  11. Kalan sosu böreklerin üzerine gezdirin. Dilerseniz çörek otu serpin.
  12. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında böreklerimizin üzeri kızarana kadar pişirelim.
  13. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..