Facebook ve Paper Uygulaması

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Friday 7 February 2014 | 08:38

Haberler oldukça şık görünüyor değil mi?
Facebook yeni bir uygulama ile karşımıza çıktı. Uygulamanın ismi "Paper". Şimdi bu nedir, ne değildirden önce sizlere bir iyi bir de kötü haberim var. Kötü haber, bu uygulama sadece Amerika'daki  kullanıcılar tarafından indirilebiliyor. İyi haber, birkaç küçük numara ile sizler de bu uygulamaya erişebilirsiniz.

Uygulama tam 54 mb büyüklüğe sahip. Uygulamaya esas olarak bir haber portalı gözüyle bakabiliriz. Şu sıralar biraz kısıtlı içerik sunduğu belirtilen bu uygulama sayesinde seçtiğiniz başlıklar üzerinden farklı içeriklere ulaşabiliyorsunuz. Aslına bakarsanız uygulama haberleri güzel bir şekilde, daha akıcı ve anlaşılır olarak, resimlerle videolarla bezenmiş bir şekilde sunmanın peşinde. Ekran görüntülerine de baktığınızda haber düzenindeki ferahlığı fark edeceksiniz. Bu arada bu uygulama sayesinde, iphone telefonlarınızı kullanarak, fotoğraflara farklı bakış açıları yakalayabilirsiniz.

Facebook Paper sayesinde facebook hesabınızdan da haberdar olabilirsiniz, bunun yanında arkadaşlarınızla mesajlaşabilirsiniz. Aynı anda arkadaş davetlerini kabul edebilirsiniz. Bu uygulama haber okuma, haberdar olma anlamında oldukça işinize yarayacak gibi görünüyor. Bir de unutmadan, uygulama sayesinde kendi yazdığınız çizdiğiniz şeyleri de paylaşma imkanınız olacak.

Şimdi Amerika'da yaşamıyorsunuz ve bu uygulamayı indirmek istiyorsunuz, yapmanız gerekenler:
  • AppStore'u açın, aşağılara doğru gözlerinizi kaydırın. Apple ID: mail adresiniz yazan bir kısım göreceksiniz. Buraya tıklayın ve "View Apple ID" (apple kimliğimi göster) sekmesini seçin ve buraya şifrenizi girin. 
  • Change country or region yazan bir yer göreceksiniz. Burayı tıklayın ve muhtemelen en üstte yer alacak olan United States'i seçin. Eyalet seçmek noktasında bir sınırınız yok, istediğiniz eyaleti seçebilirsiniz. 
  • Ödeme bilgileriniz kısmına geldiğinizde "none" ifadesine bir tık. 
  • Şu aşamadan sonra US App Store üyeliğiniz gerçekleşmiş durumda, arama sekmesinden "paper" diye yapacağınız arama sonrasında uygulamaya ulaşabilirsiniz. 
  • Dikkat etmeniz gereken bir iki nokta; unutmayın ki böyle bir değişiklik yapmış olmak demek eski bütün kayıtlara veda etmek anlamına gelir. Daha önce hangi ülke adına Apple'a kayıtlı iseniz, ödeme bilgileriniz silinecektir. Birde hesabınızda harcamadığınız tek kuruşunuz bile varsa, bu değişim mümkün olmayacaktır. Bakiyenizdeki bütün parayı harcamaya bakın. 


0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..