Köpeklerde Ağız Kokusu ve Tedavi

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Friday 31 January 2014 | 01:24

Köpeğinizin diş bakımını ihmal etmeyin.
Köpeklerde ağız kokusu oldukça rahatsız edici boyutlara ulaşabilir. Kokunun nedeni farklılık gösterebilir ama en yaygın neden köpeğin ağzında, ciğerlerinde, veya midesinde koku yapıcı bakterilerin faaliyet göstermesi olabilir. Sürekli meydana gelen kötü ağız kokusu köpeğinizin ciddi bir ağız bakımına ihtiyaç duyduğunu veya daha kötüsü köpeğin bağırsaklarında, böbreklerinde veya ciğerlerinde yanlış bir şeyler olduğunun göstergesidir.


Kötü Kokunun Kaynağı Nedir?

En yaygın neden diş ve diş eti rahatsızlıklarıdır. Özellikle küçük türler, plak ve tartar problemlerine oldukça yatkındırlar. Ama yukarıda da belirtiğim gibi durum sandığınızdan daha ciddi olabilir, demek istediğim köpeğin solunum sisteminde, sindirim sisteminde veya başka diğer organlarda sıkıntı olabilir.

Köpeğimin kötü kokan nefesinin nedeni kendim anlayabilir miyim? 

Bu soruna çözüm olabilecek ve bunu tayin edecek tek kişi veterinerinizdir. Köpeğinizin beslenme alışkanlıkları, hijyen durumu ve diğer detaylarla ile ilgili veterinerinizi bilgilendirdiğiniz takdirde, belli başlı testler sonrasında kötü ağız kokusunun nedeni belirlenecektir. Eğer köpeğinizin nefesi beklenmedik bir şekilde kötü kokmaya başladıysa, hiç vakit kaybetmeden profesyonel destek almaya bakın.

Dikkat! 

  • Eğer köpeğinizin nefesinden tatlı, meyvemsi bir koku alıyorsanız ve köpeğiniz normalden daha fazla su içiyor ve idrara çıkıyorsa, bu durum köpeklerde diyabetin habercisi olabilir. 
  • İdrar gibi kokan nefes genellikle böbrek hastalıklarının habercisidir. 
  • Kötü koku, kusma, iştahsızlık, göz bebeklerinde ve diş etlerinde sararma gibi belirtiler bir araya gelirse bu da karaciğerde olası bir sıkıntının habercisi olacaktır.  

Köpeğimin Nefesinin Kötü Kokmasının Önüne Geçmek Mümkün mü? 

  • Köpeğinizi düzenli veteriner kontrolüne götürün 
  • Köpeğinizi kaliteli, sindirimi kolay ürünlerle besleyin 
  • Köpeğinizin dişlerini mümkünse her gün fırçalayın (Köpeklere özgü diş macunları kullanın, kendi kullandıklarınız köpeğinizin midesine zarar verebilir)
  • Köpeğinizin dişlerinin doğal bir şekilde temizlemeye yardımcı olacak, doğru sertlikte oyuncaklar kullanın. 
  • Köpeklerde ağız kokusunun önlemek için kullanabileceğiniz ürünlere başvurabilirsiniz ama veterinerinize danışmadan hareket etmeyin. Ama unutmayın bu tip ürünler kokuyu sadece maskelemeye yeter, altta yatan gerçek nedenleri göz ardı etmeyin!

5 yorum:

  1. Bende de Agiz kokusu var nasil gecer acaba tesekkurler ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bu konu ile ilgili yazmış olduğum yazıyı okumanızı tavsiye ederim, şimdiden geçmiş olsun.....

      Delete
  2. Replies
    1. Yazılarımıza olan ilginizden ötürü biz teşekkür ederiz.....

      Delete
  3. Bizim sıpa daha 2 aylık çok çekingen bi yavru Chihuahua kırması ve inanılmaz bir agız kokusu var şimdilik maması düzene girmedi ama elimizden geldiğince kaliteli mamayla besliyoruz acaba agız için vejeteryan kemik oyuncaklarla kokunun önüne geçmek mümkün olabilir mi ?

    ReplyDelete

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..