Kabaklı Börek Tarifi

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Tuesday 7 January 2014 | 22:55

Kabaklı börek mi olur (!) diye düşünebilirsiniz. Fakat kabak muhteşem lezzeti ile böreğe de o kadar güzel bir tat veriyor ki, denediğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız. Farklı börek tarifleri denemeyi sevenler bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Nefis bir börek, sıcak sıcak!

Kabaklı Börek Tarifi :

Malzemeler :

  1. 2 adet büyük boy kabak                                        
  2. 2 adet yumurta
  3. 1 tutam maydanoz
  4. 1 tutam dereotu
  5. 1 kase rendelenmiş beyaz peynir
  6. Pulbiber, karabiber ve gerekirse tuz
  7. 1 su bardağı süt
  8. Yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ

Yapılışı :

  1. İç harcını hazırlamak için kabakları rendeleyin ve suyunu sıkın.
  2. Kabakların üzerine beyaz peynir, dereotu, maydanoz ve baharatları ekleyin.
  3. Eğer kullandığınız beyaz peynirin tuzu yetersiz kalırsa iç harcına tuz ekleyin.
  4. Ayrı bir kapta 2 yumurta, süt ve sıvıyağı karıştırın ve çırpın.
  5. Pişirme kabına ilk yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde koyuyoruz.
  6. Yumurtalı karışımdan bir miktar ilk yufkanın üzerine döküyoruz.
  7. Daha sonra ikinci yufkayı alıyoruz ve ikiye bölüyoruz. İlk yufkanın üzerine dağınık bir biçimde 2 parçayı yerleştiriyoruz.
  8. Yumurtalı karışımdan 2. yufkanın üzerine de sürüyoruz.
  9. Daha sonra kabaklı harcın yarısını 2. yufkanın üstüne döküyoruz.
  10. 3. yufkayı 2. yufka gibi ikiye bölüyoruz ve gelişigüzel bir biçimde en üste koyuyoruz.
  11. İlk önce yumurtalı harçtan döküyoruz ve daha sonra kalan kabak harcının tamamını 3. yufkanın üzerine döküyoruz.
  12. En son 4. yufkayı da ikiye bölüp en üste yerleştiriyoruz.
  13. Pişirme kabının yanlarından taşan ilk yufkanın parçalarını da 4. yufkanın üzerinde birleştiriyoruz ve kalan yumurtalı harcın tamamını böreğimizin üstüne döküyoruz.
  14. Üzerini çörek otu ile süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  15. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..