Paçanga Böreği Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Tuesday, 7 January 2014 | 23:00

En çok aranan börek tariflerinden bir tanesi olan paçanga böreği, kolay hazırlanması ve muhteşem tadı ile mutfağınızda en çok pişen börekler arasında yer alacaktır. Üstelik vaktiniz olduğunda bol bol sarıp derin dondurucuda muhafaza edebilir, gelen sürpriz misafirlere kolayca pişirebilirsiniz.

Paçanga Böreği Tarifi :

Malzemeler :

  1. Yarım kilo ( 3 adet yufka)
  2. 200 gram çemensiz pastırma
  3. 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  4. 1 adet büyük boy domates
  5. 1 adet çarliston biber
  6. 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  7. Tuz ve karabiber
kolay, pratik ve çok lezzetli

Yapılışı :

  1. Yufkaları açıp üst üste koyun.
  2. Daha sonra yufkaları dörde bölecek şekilde kesin. Sigara böreği yaparken kestiğimiz gibi ama üçgenler biraz daha büyük olacak.
  3. Bir tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağı koyup, ince doğranmış pastırmaları koyun.
  4. 1-2 dakika sonra yemeklik doğranmış küp küp domatesleri, ince doğranmış çarliston biberi, tuz ve karabiberi ekleyin ve kısık ateşte 5 dakika kadar sote edin.
  5. Harcı kenara alıp biraz soğutun.
  6. Yufkalardan bir parça alın ve bir fırça yardımı ile içerisine biraz sıvıyağ sürün.
  7. Daha sonra sonra pastırmalı harçtan biraz koyun.
  8. Harcın üzerine biraz kaşar peyniri koyun ve yufkaları sarın.
  9. Tüm yufka parçalarına aynı işlemi uyguladıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında börekleri üzerleri kızarana pişirin.
  10. Afiyet olsun...
Not : Dilerseniz börekleri fırında pişirmek yerine yağda da kızartabilirsiniz. Fakat çok yağlı olacağı için ben fırında pişirmekten yanayım.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..