Chevrolet Türkiye'den Çekiliyor

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Tuesday 7 January 2014 | 03:47

Bir Chevrolet kullanıcısı olarak son zamanlarda oldukça dikkatimi çeken bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. Dünyaca ünlü otomobil üreticisi firma, satış ağını daraltma politikası almış ve bu karar doğrultusunda bundan böyle Batı Avrupa ve Doğu Avrupa pazarından Chevrolet markası siliniyor.

Tabi ki Türkiye'de bu durumdan nasibini alıyor, 2015 yılı ve sonrasında elveda Chevrolet. Şirket Opel ve Vauxhall markalarının üzerinde durmayı planlarken, esas hamleyi Rusya ve Bağımsız topluluklarda (Kazakistan....) yapmayı düşünüyormuş. Nedeni ister ekonomik, ister firmaya ters gelen üretim teknikleri, zorlukları olsun esas sıkıntıyı şu andan itibaren Chevrolet kullanıcıları çekecek bu kesin.

Firma ellerindeki stokları eritebilmek için, inanılmaz indirimlere çoktan başlamış bile. Bir yerlerde görmüştüm 13-14 bin liraya kadar indirimlerden bahsediyorlar. Bu bir kaç anlama geliyor, insanlar çok daha ucuza araba sahibi olabilecek ama zaten hali hazırda şu ankine oranla daha yüksek fiyatlara araç sahibi olan bizler ise gün ve gün araçların ikinci el piyasasındaki eriyişini izleyeceğiz.

Oldukça can sıkıcı olan Chevrolet ikinci el piyasası, bu kararla birlikte karmakarışık bir hal alacak. Zararımız büyük. Bunun yanında zaten hali hazırda çok sıkıntılı olan servis ağı, tek bir elden, Opel üzerinden yürütülmeye başlanınca, üvey evlat olan Chevrolet, parçaların tedariği noktasında sefillik yaşayacak. Şu an bile çok basit bir parça için tam 5 ay beklediğimi düşününce, 2015 sonrasını düşünmek bile istemiyorum. Bakalım ilerleyen günlerde bizi daha neler bekliyor!

1 yorum:

  1. Yerinde bir karar olmamış.. Sonuçta bu marka Türkiye'de birçok insana hitap ediyor, ürün gamı oldukça geniş ve ürünleri nispeten ucuz. Çok yanlış bir karar.

    ReplyDelete

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..