Neredesin Süpermen?

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Friday 8 November 2013 | 12:40

Dana ve Zana, çok ama çok tatlı.
1990'lı yılların başında Irak, fakirliğin kol gezdiği, her bir vatandaşın Saddam Hüseyin'in nefesini ensesinde hissettiği bir yer. Savaş bir yandan, baskıcı yönetim ve yokluk diğer taraftan, Irak bu dönemlerde yaşamak için çok da ideal bir yer değil. İşte tam bu noktada akıllarında Amerika'ya varıp, süpermen'le tanışmaktan başka hiç bir şey olmayan abi kardeş, Dana (10) ve Zana (7) filmi alıp istedikleri yere çekiyorlar.

Bu iki tatlı kardeş aslında çok iyi birer arkadaş ve yoldaş. Bir eşeğin tepesinde başladıkları Amerika'ya ulaşma maceraları boyunca fazlasıyla güleceksiniz ama sakın bu filmi bir komedi filmi olarak algılamayın. Bu iki çocukla kurduğunuz empati sizleri hem güldürecek, hem de epey bir hüzünlendirecek. Film boyunca ne olursa olsun hiç bir yara almayan masumiyet duygusu, bu filmin konusuna çok uygun.



Film boyunca bana sorarsanız çok önemli birkaç mesaj var; 

  • Aile içi birliktelik çok önemlidir. Beraber olduğunuz sürece mekan ve zaman olgusunun çok büyük bir önemi yoktur. Film boyunca iki kardeşin ne olursa olsun hayallerinin peşinde koştuğuna tanık oluyoruz ama her ikisi de bir an olsun birbirlerinden ayrılmıyorlar. 
  • Amerika'da bulmayı planladıkları süpermen aslında Amerika'nın ta kendisi. Çocukların cezalandırılması gerekenler listesinde Saddam ilk sırada. Peki ne oldu, Amerika Irak'a girdi ve Saddam'ı cezalandırdı. Çocukların ağzından anlatılmak istenen Irak toplumunun o dönem yarısından fazlasının ortak arzusundan başka bir şey değil. 

97 dakika boyunca izleyeceğiniz bu drama, şu an için IMDb'den 6,8 /10 puana sahip.

Neredesin Süperman Fragman; 


0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..