Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Monday, 11 November 2013 | 13:33

Kış mevsiminde sebzelerin çeşitliliğinin az olmasından dolayı yemek hazırlamak sıkıntı yaratabiliyor. Günlerin kısa olması işten eve döndüğümüzde hazırlaması kolay tariflere yönelmemize neden oluyor.  Mantarlı tavuk sote tarifi de hazırlaması son derece kolay ve lezzetli tariflerden bir tanesi. Peki mantarlı tavuk sote nasıl hazırlanır ?

Malzemeler :

  1. Yarım kilo tavuk göğsü                                
  2. 12 adet büyük boy mantar
  3. 1 adet büyük boy kuru soğan
  4. 2 adet yeşil sivri biber
  5. 3 diş sarımsak
  6. Tuz, pulbiber ve karabiber
  7. 1 yemek kaşığı salça

Yapılışı :

  1. Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  2. Soğanları ve biberleri ince ince doğrayın.
  3. Mantarları da kuşbaşı şeklinde doğrayın.
  4. 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyduğunuz tavaya ince doğradığınız soğanları, biberleri ve rendelediğiniz sarımsakları kavurun.
  5. Kavrulurken salçayı ekleyin.
  6. Kavrulan soğanların üzerine kuşbaşı doğradığınız tavuk ve mantarları ekleyin.
  7. Mantarlar suyunu çekene kadar yemeği pişirin.
  8. Mantarlar suyunu çekmeye yakın baharatlarını ekleyin.
  9. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..