Ana Sayfa » , , , » Facebook ve Sınırsız Özgürlük

Facebook ve Sınırsız Özgürlük

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Tuesday 22 October 2013 | 14:18

İnsanların diri diri kafalarının kesildiği iğrenç görüntüleri bir dönem yasaklayan Facebook, ani bir kararla bu görüntüleri, videoları paylaşmanın serbest olduğunu, hiç bir cezai işlem uygulanmayacağını açıklamış.

Bu durumla ilgili yapılan açıklama da oldukça ilginç; "Kafa kesme gibi görüntüleri içeren videolar veya diğer kaynaklar, teşhir amaçlı, bir kutlama niteliğinde yayınlanmadığı takdirde artık yasak değildir".

Yani aslına bakarsanız yapılması gereken şey şu, birbirlerini doğrayan insanların videolarının altına Allah belanızı versin, kahrolun yazın, videonuz onaylansın ve onbinlerce insan bu vahşete ortak olsun. Videoları veya görselleri kınadığınız sürece sorun yok.

Yine Facebook yetkililerine göre her insanın dünya üzerinde yaşanan olaylara tanıklık etme ve bunları yorumlama hakkı varmış, bu vesileyle bu tip kanlı videolara yeşil ışık yakılmış. Bana sorarsanız tekelleşen facebook ve google bundan böyle ne derse o olur, aslında bize sadece olaylara taraf olmak düşer.....
Biz kimiz ki?

Acaba kafası kesilen bir insanın altına beğen butonu mu kına, lanetle butonu mu konacak? Bilmem kaç kişi bu kesik kafayı beğendi gibi bir ifade sizce ne kadar ahlaki olacaktır?

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..