Sosyete mantısı tarifi

Yazar Gökhan Asan on Thursday, 24 October 2013 | 05:31

Mantı yemeyi sevenler için yine oldukça pratik bir tarif. Hamur açıp yoğrulan mantıya göre oldukça az zaman alan ve lezzeti normal mantı kadar güzel olan sosyete mantısını denemek istiyorsanız tarife bir göz atın.

Sosyete mantısı nasıl hazırlanır ?

Ayda birkaç defa kendinizi ödüllendirin.....

Malzemeler :

  1. 1 kilo yufka ( 6 adet )                                          
  2. 1 kilo kıyma
  3. 1 adet büyük boy kuru soğan
  4. 1 yemek kaşığı domates, 1 yemek kaşığı biber salçası
  5. 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
  6. 1 su bardağı su
  7. Tereyağ
  8. Tuz, karabiber, pulbiber, nane
  9. Üzeri için sarımsaklı yoğurt ve salça sosu

Yapılışı :

  1. İlk önce soğanları çok ince olacak şekilde doğrayıp tavada kavuruyoruz.
  2. Üzerine kıyma, tuz ve karabiber ekleyip kıymayı pişmeye yakın olacak şekilde kavuruyoruz.
  3. Kızarmaya başlayan kıymaya salçaları ekliyoruz ve 5 dakika kadar daha pişiriyoruz.
  4. Ayrı bir kapta su ve sıvıyağı karıştırıyoruz.
  5. Yufkaları teker teker alıp düz bir zemine seriyoruz ve 4'e bölüyoruz.
  6. Böldüğümüz her bir parçaya önce yağ ve su karışımından döküyoruz. Sonra kıymalı harçtan ilave ediyoruz ve yufkaları gül böreği sarar gibi sarıyoruz.
  7. Her bir yufkayı gül böreği şekline getirdikten sonra yağlanmış fırın tepsisine gül şeklini verdiğimiz yufkaları diziyoruz. Eğer su ve yağ karışımı kaldıysa tepsiye dizdiğiniz mantıların üzerine dökebilirsiniz. 
  8. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında mantılarınızın üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Fırından çıkan mantılarımızı üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça sosu dökerek servise hazırlıyoruz.
  10. Sosyete mantısı hazır. Afiyet olsun.
Unutmayın sosyete mantısı yapımı oldukça kolay, keyifli ve inanılmaz doyurucu ve lezzetli bir yemektir.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..