Elmalı Muhallebi Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Tuesday, 1 October 2013 | 13:49

Yaz mevsimi ya da kış mevsimi fark etmeden her mevsimde rahatça ulaşabileceğimiz elma ile yapılabilecek tatlılardan benim en hoşuma gideni elmalı muhallebi. Yapımı ise yine çok basit. İşte size muhallebi ve elmanın buluştuğu muhteşem tatlı elmalı muhallebi tarifi.

Malzemeler :

  1. 5 adet orta boy elma
  2. Elmaları haşlamak için elmaların üzerini geçecek kadar su
  3. 4,5 yemek kaşığı şeker
  4. Elmaların ağzını kapatmak için yeteri kadar petibör bisküvi

Muhallebi tarifi :  

  1. 3 kahve fincanı un
  2. 3 kahve fincanı şeker
  3. 2 yemek kaşığı nişasta
  4. 1 adet vanilya
  5. 1 adet damla sakızı ( olmak zorunda değil ama eğer içine atarsanız muhallebiye hoş bir aroma katıyor.)
  6. 1,5 yemek kaşığı margarin

Elmaların iç malzemeleri : 

  1. 1 çay bardağı ceviz
  2. 1 tatlı kaşığı tarçın
  3. 1 yemek kaşığı şeker

Yapılışı :  

  1. Elmaları ortadan ikiye kesin ve içlerini temizleyin.
  2. Temizlediğiniz elmaları bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edin.
  3. Üzerine şekeri ilave edin kaynayana kadar pişirin.
  4. Su kaynadıktan sonra elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  5. Bu arada muhallebi için gerekli tüm malzemeleri (margarin hariç) bir tencereye alın ve orta ateşte muhallebi kaynayana kadar pişirin.
  6. Muhallebi kaynadıktan sonra margarini içerisine ilave edin ve 1-2 taşım kaynatın.
  7. iç malzemelerini bir kapta karıştırın.
  8. Haşlanmış elmalardan bir tane alın. Orta boşluğuna iç malzemesinden koyun ve elmayı bir adet petibör bisküvi ile kapatıp, yaygın bir borcama dizin.
  9. Tüm elmaları bu şekilde borcama dizdikten sonra en üste muhallebiyi dökün.
  10. Muhallebi soğuyana kadar tatlınızı dışarıda bekletin ve soğuduktan sonra üzerine streç film geçirip buzdolabına kaldırın.
  11. Dilerseniz servis sırasında üzerini hindistan cevizi ve ceviz ile süsleyebilirsiniz.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..