Krem karamel tarifi

Yazar Gökhan Asan on Wednesday, 2 October 2013 | 10:59

Bazı tatlılar vardır hani yedikçe yiyesiniz gelir. Kaşık kaşık yeseniz bile lezzetine doyamazsınız. Ne kadar çok yesenizde doyduğunuzu anlayamayacağınız, son derece hafif tatlılardan bir tanesi daha. Krem karamel tarifi.

Malzemeler :

Karamel için :

  1. 8 yemek kaşığı şeker   

Diğer malzemeler :

  1. 1 litre süt
  2. 1 su bardağı toz şeker
  3. 8 adet yumurta
  4. 1 paket vanilya
  5. Yarım limon rendesi

Yapılışı : 

  1. Tatlının yapımına ilk önce şekeri karamelize ederek başlıyoruz. Bir tavanın içerisine 8 yemek kaşığı şekeri koyun.
  2. Şeker akıcı bir kıvama gelene kadar kısık ateşte şekeri eritip, karemelize kıvama getiriyoruz. Dikkat etmeniz gereken nokta şekeri yakmamak. Ocakta kaldığı sürece şekeri hiç karıştırmayın. Akıcı kıvama gelince bir tahta kaşık yardımı ile karıştırın.
  3. Şeker karamelize hale geldikten sonra bekletmeden küçük fırın kaplarınıza eşit miktarda bölüştürün ve soğumaya bırakın.
  4. Daha sonra bir tencerenin içerisine şeker ve sütü koyun ve ocağın altını yakın. Çırpma teli yardımı ile köpük köpük olana kadar pişirin.
  5. Süt ve şeker piştikten sonra soğumaya bırakın.
  6. Ayrı bir çarpma kabının içerisinde yumurta, vanilya ve limon rendesini koyun ve malzemeler birbirine geçene kadar mikser yardımı ile çırpın.
  7. Süt ve şeker soğuduktan sonra (sıcak olmaması önemli, yoksa yumurtaları pişirebilir) yumurtalı karışımın içerisine azar azar ilave edin. Bu sırada karıştırma işlemine devam edin.
  8. Karışımı karamelize şekeri koyduğunuz fırın kaplarının içerisine eşit miktarda paylaştırın.
  9. Fırın tepsinizin içerisine taşmayacak şekilde kaynar su koyun ve fırın kaplarınızı kaynar suyun üzerine dizin.
  10. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 60 dakika kadar pişirin.
  11. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..