Dünya Savaşı Z (2013)

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Saturday 21 September 2013 | 08:58

George A. Romero’nun "Night of the Living Dead (1968) (Yaşayan Ölülerin Gecesi)" adlı filmini izlediyseniz, zaten zombi filmlerine bir şekilde aşinasınız demektir. Ama ben korku filmlerinin, özellikle de zombi filmlerinin sıkı bir takipçisiyim diyorsanız, 1932 yılında çekilmiş "White Zombie" adlı bir film daha var. Buna da bir göz atmakta fayda var.

Neyse bu filmlerden ve daha birçoklarından bilmem kaç yıl sonra (siz hesaplayın) çekilmiş olan Dünya Savaşları Z, teknolojiyi, görsel efektleri sonuna kadar kullanmış bir zombi filmi.

Filmin Konusu; 

Tam olarak nereden kaynaklı olduğu bilinmeyen bir salgın ve birbirini ısıran onlarca insan. Her bir ısırık, bir diğer zombi ve inanın bana tam bir kıyamet senaryosu. Ortalıkta çaresizlik içerisinde koşuşturan onlarca insan, eli kolu bağlı hükümetler vesaire……

Dünyanın farklı bölgelerinde, farklı önlemler ve sonuçları. Filmin başrollerinde Brad Pitt’in olması oyunculuk üzerine fazla söz bırakmıyor. Film büyük ölçüde onun üzerinden dönüyor ve inanın bana aksiyon ve gerilim bir dakika olsun son bulmuyor.

İsrail'in ördüğü duvarı geçmeye çalışan zombilerin yarattığı gerilim çok sağlamdı.
Bu arada bu film 2006 yılında Amerikan yazar Max Brooks tarafından yazılmış, aynı adı taşıyan bir romandan uyarlanmıştır, ya da buna çalışılmıştır. Kitabı okumadıysanız, öyle çok büyük bir sorun yok ama eğer okuduysanız dikkatinizi çekmiştir ve muhtemelen yuh artık demişsinizdir çünkü kitap ile film arasında çok az benzerlik var. Kitapta oldukça yavaş hareket eden zombiler bile bu filmde saatte 100 km hıza ulaşabiliyor.

Dünya Savaşı Z (2013) Film Detaylar

Tür: Aksiyon/Macera/Korku
Süre: 116 dakika
Oyuncular: Brad PittMireille EnosDaniella Kertesz
Yönetmen: Marc Forster
IMDb: 7.1 /10 

"Dünya Savaşı Z" (2013) fragman; 

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..