Vücut Geliştirme ve Genç Yaşta Ölümler

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Saturday 10 August 2013 | 13:02

Kalp hastalıklarından veya organ yetmezliğinden ölen profesyonel vücut geliştirenlerin listesine her göz attığımda, nasıl olur da bu kadar sağlıklı beslenen, gün aşırı spor yapan profesyonel insanların, böylesine hastalıklar nedeniyle hayatlarını kaybettiğini merak ederim. Peki ya spor yapmadan uzun yıllar yaşayan, kalp rahatsızlığı nedir bilmeyen onca insan? Acaba bu insanlar spor yaparken mi kendilerini çok yoruyorlar yoksa başka etkenler mi var?

Bigger, Stronger, Faster isimli bir belgesel izlemiştim ve hatırladığım kadarıyla bu belgesel steroidleri, vücut geliştirmecilerin her türlü ihtiyacına cevap veren, çok uzun yıllar ciddi bir sağlık sorununa yol açmadan kullanılabilen ürünler olarak lanse ediyordu ve o dönem bu belgesel bunda çok başarılı olmuştu.

Gerçek olan bir şey var, steroid kullanımı çok ciddi rahatsızlıklara yol açabilir ve açmaktadır. Bunların içinde en korkutucu olanları ise, kalp rahatsızlıkları, kalp krizi ve türlü türlü kanser çeşitleri (mide, böbrek, beyin, göğüs ve daha birçok farklı tür). Bunun yanında intihar edenleri de hesaba kattığınızda olay iyice karışık bir hal almaktadır.

Peki profesyonel vücut geliştirmecilerin 20li 30lu yaşlarda ölmelerinin asıl sebebi steroid kullanımı mı yoksa aşırı doz mu? Tabi ki listedeki isimlerin içinde aileden bu rahatsızlıklara yatkın olan, ailede kalp krizi geçiren veya genetik sorunları olanlar vardır ama bu kadar genç yaşta ölüm ve steroid kullanımı acaba sadece bir tesadüf mü? Bana sorarsanız, vücudun doğal sınırlarını zorlamak ve kas kütle sınırını iyice yukarılara çekmek için kullanılan steroidleri kullanmadan önce iki kez düşünün. Hayatınızın bir döneminde insanlardan takdir görmek için, ömrünüzü feda etmeyin.

Genç yaşta ölen vücut geliştirmecilerin bir listesi;

Scott Klein – Böbrek Yetmezliği – Yaş 30
Mike Mentzer – Kalp Yetmezliği – Yaş 49
Art Atwood – Kalp Yetmezliği – Yaş 38
Don Youngblood – Kalp Krizi – Yaş 51
Paul Demayo – Eroin Aşırı Doz – Yaş 38
Andreas Muenzer –  Kalp Yetmezliği – Yaş 31
Mohammed Benaziza –  Aşırı doz steroid – Yaş 33
Ron Teufel – Böbrek Yetmezliği – Yaş 35 
Sonny Schmidt – Kanser – Yaş 50
Robert Benavente – Kalp Krizi –Yaş 30
Charles Durr – Kalp Büyümesi (normal birinin yaklaşık 2 katı kalp hacmi) – Yaş 44
Fannie Barrios – Bayan vücut geliştirmeci– inme – Yaş 41
Eduardo Kawak – Kalp Krizi – Yaş 47
Luke Wood  – Böbrek Yetmezliği – Yaş 35

Genç yaşta çeşitli nedenlerden hayatlarını kaybeden sporcuların bir videosu;

1 yorum:

  1. Ozellike Avrupada bu urunlerin kullanimi korkutucu boyutlardadir.Yaziniz cok yerinde olmus.

    ReplyDelete

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..