Ali Nazik Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Tuesday, 13 August 2013 | 11:31

Akşama misafiriniz var ve siz ana yemek olarak ne yapacağım diye düşünüyorsanız, size Gaziantep yöresine ait muhteşem bir kebap tarifi; Ali Nazik Kebabı.

Malzemeler :

  1. 4 adet orta boy patlıcan
  2. 200 gram kuşbaşı kuzu eti
  3. Yarım kilo süzme yoğurt
  4. 1 adet büyük boy soğan
  5. 4-5 adet sivri biber (acı biber seviyorsanız acı kullanın, et daha lezzetli olur.)
  6. 2 adet orta boy domates
  7. 2 diş sarımsak
  8. 1 yemek kaşığı salça
  9. Tuz, karabiber, kekik, pulbiber

Yapılışı :

  1. Bir tavaya sıvıyağ koyun ve yemeklik doğradığınız soğanları tavada kavurun.
  2. İnce ince doğramış olduğunuz biberleri tavaya ekleyin.
  3. Biber ve soğanlar kavrulduktan sonra etleri koyun ve etler suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Etler suyunu çektikten sonra küp küp doğradığınız domatesleri ve bir kaşık salçayı ekleyin.
  5. Pişmekte olan et harcına 1 su bardağına yakın sıcak su ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  6. Etler suyunu çektikten sonra baharatları ve tuzunu ekliyoruz.
  7. Etlerin altını kapatıp, patlıcanları közlemeye başlayın.
  8. Patlıcanlar közlenirken süzme yoğurda sarımsakları ekleyin ve çırpın.
  9. Patlıcanlar közlendikten sonra ince ince doğrayıp sarımsaklı yoğurt ile karıştırarak, derin bir borcamın tabanına yayın.
  10. Patlıcanların üzerine hazırlandığınız et harcını koyun.
  11. Dilerseniz maydonoz, közlenmiş biber ve közlenmiş domates ile süsleme yapabilirsiniz.
  12. Ali nazik yemeğimiz hazır.
  13. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..