Muamma (Mystery) 2012

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Sunday 4 August 2013 | 14:32

İlk birkaç dakika içerisinde görecekleriniz sinirlerinizi alt üst edecek, tabi sizde yollarda hız yapan ve sorumsuzca araç kullanan zengin, sorumsuz züppelere en az benim kadar sinir oluyorsanız.

Neyse, bir anda tanık olacağınız olay, aslında sizi filmin konusu hakkında kasıtlı olarak yanıltıyor. Yönetmen bu konuda hedefine ulaşıyor. Demek istediğim kaza anından itibaren olayın kazaya karışanlar arasında döneceğini zannederken bir anda çok farklı bir konuya tanıklık ediyorsunuz. Film boyunca aslında filmin en başında tanık olduğunuz kazanın nedenlerine doğru adım adım ilerliyorsunuz ve bir şekilde insan ilişkilerine belgesel tadında tanık oluyorsunuz.

İnsan ilişkileri dediysem öyle çok da insani ilişkiler değil, ortada iki eşli (birbirlerinden haberleri yok), bir sürü sevgilisi olan ve bu ilişkileri ortaya çıktıkça yerin dibine batan bir erkek var. Aslında filmde aldatma ve sonrasında gelişen şiddet teması yoğunlukta.

Dürüst olmak gerekirse film biraz ağır ilerliyor, öyle kan gövdeyi falan götürmüyor ama Fransız, Çin ortak yapımı bu gerilim filmi gerek konusu ile, gerek konuyu işleyiş biçimiyle oldukça özgün. Bence izlenmesi gereken gerilim filmleri arasında olmaya aday.

Film Detayları

Tür: Gerilim
Süre: 98 dakika
Imdb: 6,6/10
Oyuncular: Lei Hao, Xi Qi, Hao Qin
Yönetmen: Ye Lou

Muamma (Mystery) 2012 film fragman;

 

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..