Kürdan Kebabı Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Monday, 5 August 2013 | 13:45

İftar sofranızı daha lezzetli hale getirecek bir yemek tarifi daha sizlerle...

Kürdan Kebabı Tarifi :

Köftesi için malzemeler :

  • Yarım kilo kıyma                       
  • 10-15 dal maydanoz
  • 1 adet köfte harcı
  • 1 adet ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak

Diğer malzemeler :

  1. 4 adet patlıcan
  2. 1 yemek kaşığı salça
  3. 1,5 su bardağı kaynamış su

Yapılışı :

  1. İlk önce kıymayı bir yoğurma kabına alıyoruz.
  2. Kıymanın üzerine tüm malzemeleri koyuyoruz ve yoğuruyoruz.
  3. Yoğurduktan sonra köftelerimizi yuvarlayıp yarım saat kadar dinlenmesi için dolaba koyuyuruz.
  4. Köfteler dinlenirken patlıcanları alacalı şekilde soyuyoruz.
  5. Daha sonra patlıcanları uzunlamasına kesiyoruz ve kızartıyoruz.
  6. Patlıcanlar kızardıktan sonra 2 adet uzunlamasına kesilmiş patlıcandan alıyoruz ve artı şekli vererek patlıcanları üst üste koyuyoruz.
  7. Patlıcanların tam ortasına 1 adet köfte koyuyoruz ve 4 ucu teker teker bohça şeklinde kapatıp tam ortasına 1 adet kürdan batırıyoruz.
  8. Yağlanmış fırın tepsisine kebaplarımızı diziyoruz.
  9. Kaynamış su ile birlikte salçayı eritiyoruz ve kebabımızın üstüne döküyoruz.
  10. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında köfteler pişene kadar pişiriyoruz.
  11. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..