Nohut Kebabı (Nohutlu Kebap)

Yazar Gökhan Asan on Monday, 22 July 2013 | 04:11

Eğer akşama yemek için misafiriniz gelecekse ve siz kara kara acaba ne pişirsem diye düşünüyorsanız, nohutlu kebap tarifini kesinlikle tavsiye ediyorum.

Nohut Kebabı Tarifi :

Malzemeler :

  1. 2 su bardağı nohut
  2. Yarım kilo çift çekilmiş dana kıyma
  3. 3 adet yufka
  4. 1/2 su bardağı süt
  5. 1/3 su bardağı sıvı yağ
  6. 2 yemek kaşığı yoğurt
  7. 3 adet yumurta 
  8. Köfte içi 2 adet ekmek içi     
  9. Baharat

Üzeri İçin :

  1. 1 yemek kaşığı domates salçası
  2. 2 yemek kaşığı tereyağ
  3. Sarımsaklı yoğurt

Yapılışı :

  1. Bir gece önceden ıslatılmış nohutlarımızı haşlanana kadar pişiriyoruz.
  2. Nohutlar haşlanırken dana kıymamıza 1 yumurta, ekmek içi ve isteğe bağlı baharatlarımızı ekleyip kötemizi yoğuralım.
  3. Köftemizi yoğurduktan sonra dolaba koyup birz dinlendirelim.
  4. Köfteler buzdolabında dinlenirken, 2 yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve sütü bir çırpma kabında karıştıralım.
  5. Yufkalarımızı alalım. Yağlanmış bir fırın tepsisinin üzerine a det yufka koyalım. Yufkanın üzerine fırça yardımı ile karışımdan sürelim.
  6. 2. yufkayı koyalım ve yine karışımdan sürelim. 3. yufka içinde aynı işlemi tekrar edelim. Kalan karışımın tamamını 3. yufkanın üzerine dökebilirsiniz.
  7. Daha sonra ıslanmış yufkaları 2 cm lik kareler halinde keselim ve 180 derece fırında 25 dakika pişirelim.
  8. Yufkalar pişerken, yoğurduğumuz kıymayı dolaptan çıkaralım ve misket şeklinde minik köfteler yapalım.
  9. Köfteleri az yağda kızartalım.
  10. Yufkalar fırından çıktıktan sonra ve köfteler kızardıktan sonra, servis tabağına önce yufkaları koyun.
  11. Daha sonra kızarmış köftelerden koyun.
  12. En son ise salçalı sos ve yoğurt döküp servis yapın.
  13. Afiyet olsun.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..