Manyak bir korku filmi

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Tuesday 23 July 2013 | 05:40

Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) 'nden tanıdığımız sevimli Frodo (Elijah Wood) bu filmde karşımıza filmin adından da anlaşılacağı üzere tam bir manyak olarak çıkıyor.

Filmin konusu;

Filmde Frank adında, kötü bir çocukluk geçirmiş, insan ilişkileri oldukça zayıf, kadınlara karşı oldukça kinli bir karakter var. Frank'in bu duruma tam olarak neden geldiğini anlamanız için yaklaşık yarım saate ihtiyacınız var, sonrasında Frank karakterine bir an için merhamet duyduğunuzu fark edeceksiniz ama yine de vahşice öldürdüğü kadınların saçlarını, vitrin mankenlerine monte eden bir psikopata çok fazla acımayın derim......




Klasik filmlere ilginiz varsa bu film size bir yerlerden tanıdık gelecektir. Aslına bakarsanız bu film, 80'li yıllarda William Lustig tarafından çekilen orjinal filmin yeniden çekilmiş versiyonu.

Filmin artıları ve eksileri 

  • Farklı ve sıradışı müzik seçimleri 
  • Film boyunca, birçok kez olaylara Frank'in gözlerinden tanık oluyoruz ve sonrasında tekrar normal kamera açılarına dönüyoruz. Film bir şekilde bizleri cinayetlere dahil ediyor ve uzaklaştırıyor. Bu korku filmleri sevenler için güzel bir deneyim olacaktır diye düşünüyorum. 
  • Frodo karakteriyle bizlere sevimli, zararsız bir hobiti oynayan Elijah Wood'un inanılmaz performansı. Filmi izlediğinizde, Elijah'ın bakışlarındaki boşluğun, iç seslerin ve gerçekle hiç alakası olmayan naif duruşunun, böylesine bir psikopat karakterine ne kadar uyduğunu fark edeceksiniz.
  • Korku filmi kanlı olur, uzuvlar kopar, çığlıklar yükselir diyenler bu filmde istediklerini bulacaklardır.
  • Film bazılarına biraz sıkıcı gelebilir diye düşünüyorum ama korku/gerilim sevenler bu filmi kesinlikle izlemeli.

Manyak (Maniac) 2012 film detaylar: 

Tür: Korku/Gerilim
Süre: 89 dakika
Yönetmen: Franck Khalfoun
Oyuncular:  Elijah Wood, Nora Arnezeder, Megan Duffy
IMDb: 6,2/10

Manyak (Maniac) 2012 filmi fragman; 

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..