Hasanpaşa Köftesi Tarifi

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Wednesday 10 July 2013 | 10:16

Köfte ve patatesi birbirinden ayrı düşünemeyenler hasanpaşa köftesini mutlaka denemeli. Hasanpaşa köftesi nasıl yapılır derseniz buyurun tarifimiz ayrıntılı bir şekilde sizler için hazır :

Malzemeler :

  • 400 gram köftelik kıyma     
  • 1 adet yumurta
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz ve köfte baharı
  • 250 gr. rendelenmiş kaşar peyniri

Patates Püresi Tarifi :

  • 4 adet orta boy patetes
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz ve karabiber

Salçalı sos tarifi :

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
  • 1 tutam tuz

Köftenin Yapılışı :

  1. Bir yoğurma kabının içerisine kıymayı koyun ve kıymanın ortasını açın.
  2. Kıymanın ortasına 1 yumurtayı, robottan çekilip un haline gelmiş bayat ekmekleri, rendelenmiş soğanı, maydanozu, tuzu ve köfte baharını ekleyin.
  3. Karışımı yoğurun. Yoğurduktan sonra elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve köftelerinizi yuvarlayın.
  4. Köfteleri yuvarladıktan sonra ortalarında çukur açın ve yağlanmış fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında köfteleri pişirin.
  5. Köfteler pişerken soyduğunuz patatesleri bir tencereye koyun ve kaynatın.
  6. Patatesler kaynadıktan sonra ayrı bir kaba alın ve bir çatal ya da ezici yardımı ile patatesleri ezin.
  7. Üzerine süt, tuz ve yağı ekleyip ezme işlemini devam ettirin.
  8. Püre hazır olduktan sonra bir sıkma kabının içerisine püreyi koyun.
  9. Köfteler piştikten sonra fırından çıkarın, püre koyduğunuz sıkma kabından köftelerin çukur kısmına sıkın.
  10. Pürelerin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini de koyun.
  11. En son salçalı sosu hazırlayın. Pürelenmiş ve kaşar peyniri rendesi eklenmiş köftelere en son salçalı sosu da ilave edip tekrar fırına koyun.
  12. Kaşar peynirleri, üzeri kızarana kadar pişmeli.
  13. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..