Kremalı Mantarlı Fesleğenli Makarna Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Tuesday, 18 June 2013 | 14:00

Malzemeler :

  • 1 paket makarna
  • 1 paket (200 ml) hazır krema
  • 200 gram parmesan peyniri (ya da eski kaşar)
  • 250 gram mantar
  • Tuz, karabiber
  • 1 tutam taze fesleğen
  • 2 diş sarımsak

Yapılışı :

  1. İlk olarak makarnalarımızı pişirerek yemeği hazırlamaya başlıyoruz. Makarna salatası
    tarifinde de bahsettiğim gibi makarnaları pilav şeklinde pişiriyoruz. Yani tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağını koyuyoruz, makarnaları yağda 1-2 dakika kavuruyoruz ve makarnaların üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip, suyunu çekene kadar haşlıyoruz.
  2. Diğer tarafta mantarları, zeytinyağı koyduğunuz tavada hafifçe soteleyin. Mantarlar suyunu bıraktığında içerisine karabiber, tuz ve sarımsakları ekleyin.
  3. Mantarlar suyunu çektikten sonra kutu kremayı yavaş yavaş mantarların üzerine ilave edin. Krema oda sıcaklığında olmalı. Yoksa sıcak mantarların üzerine konulduğunda kesilebilir.
  4. Yaklaşık olarak 2 dakika kadar krema eklediğiniz mantarları ateşte kavurun.
  5. Hazırladığınız krema sosunu haşladığınız makarnanın üzerine dökün.
  6. Parmesan peynirini rendeleyin (Eğer kaşar peyniri kullanacaksanız kaşar peynirini rendeleyin). Kremalı makarnanın üzerine ilave edin.
  7. En son servis sırasında doğradığınız taze fesleğenleri ince ince doğrayıp makarnanın üzerine serpiştirin.
  8. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..