Beşamel Soslu Lazanya Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Thursday, 20 June 2013 | 08:55

Fırında makarna tariflerini denemeyi seviyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler :

  • 12 adet lazanya
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 paket paket beşamel sos
  • 250 gram kaşar peyniri rendesi
  • Tuz, karabiber, pulbiber

Yapılışı :

  1. İlk önce bir ısıtıcı yardımı ile su kaynatın.
  2. Kaynattığınız suyun içerisine lazanyaları koyun ve 5-6 dakika kadar ıslatıpyumuşamasını sağlayın. Daha sonra lazanyaları ayrı bir kaba alın.
  3. Lazanyalar yumuşarken ayrı bir tencerede beşamel sosunuzu paketin üzerinde yazan tarife göre hazırlayın. Eğer daha cıvık bir kıvam elde etmek isterseniz, süt miktarını pakette yazan orana göre yarım bardak daha fazla ekleyebilirsiniz.
  4. Başka bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Zeytinyağının üzerine soğanları ve biberleri koyup 5 dakika kadar kavurun. ( Zeytinyağınız 1 yemek kaşığından fazla olmasın. Kıymalar kavrulurken yağını bıraktığı için, fazla zeytinyağı eklemek makarnanızın yağlı olmasına sebep olabilir. )
  5. Soğan ve biberler hafif kavrulduktan sonra kıymayı ekleyin ve kıymanın rengi dönene kadar kavurun.
  6. Kıymaların rengi kahverengiye dönüp, pişmeye yakınlaştığında tuz ve karabiberi ekleyin ve ocağın altını kapatın.
  7. Dikdörtgen şeklindeki bir borcamı alın ve en alt katına yumuşamış lazanyalardan 4 tane dizin.
  8. Lazanyaların üzerine kıymalı harçtan bir miktar ekleyin.
  9. Kıymalı harcın üzerine beşamel sosunun 1/3 ' nü ilave edin.
  10. Beşamel sosun üzerine ise rendelenmiş kaşar peynirlerden biraz serpiştirin.
  11. Lazanyalar bitene kadar aynı sırayı takip edip, borcama dizmeye devam edin.
  12. En son kaşarları da serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peynirleri eriyip kızarana kadar pişirin.
  13. Fırında beşamel soslu kıymalı lazanyamız hazır. Afiyet olsun...

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..