Sürekli düşen alexa değerleri

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Monday 17 June 2013 | 12:48

Bu sıralar internet ortamında web site sahiplerinden bolca duyduğum ve çoğu zaman benim de yaşadığım bir sıkıntı hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Aslında bakarsanız bu tam anlamıyla bir sıkıntı değil, olması gereken doğal bir süreç. Neyse, olay şu; sitenize sürekli ve güncel içerik girişi yapmanıza rağmen alexa değerleriniz bir türlü aşağıya düşmüyor, aksine günden güne yükseliyor. Çoğu zaman olay şöyle gerçekleşiyor, o ilk değerler olan 29 milyon küsürler ve 150k küsürler çok hızlı aşağılara inerken, gün geliyor bırak 1 birim düşmeyi, değerler hızla zirve yapmaya başlıyor. Bazılarında ise durum daha faklı bu iki değerden birisi iyi kötü aşağılara inerken, bir tanesi yükselişe devam ediyor. Şimdi sizlere bu düşüşle ilgili düşündüğüm olası nedenlerden bahsetmeden önce bir tavsiyede bulunmak istiyorum, günde 50 defa alexa değerlerini muhtemelen sitenin sağ üstünde bir yere yüklediğiniz alexa toolbar aracılığı le kontrol etmekten vazgeçin. Bunu haftada bir keze falan düşürün ki sitenizden soğumayın. İnanın bana günde beş on kez bu değerleri kontrol edenler, sitelerinden en çok sıkılan ve işin daha kötüsü yüzlerce, binlerce saatlik emeği ilk önce çöpe atanlar oluyor.

Şimdi, neden alexa değerleriniz iki ileri bir geri?

- Muhtemelen sitenize gelen ziyaretçiler sitenize bir iki saniyeliğine girip çıkıyordur, gelenleri sitenizde daha uzun süre tutmaya gayret edin.
- Sitenize bir kere giren, sitenize geriş dönüş yapmıyor olabilir, ya da bu oran çok düşüktür. Öyle akılda kalıcı olun ki sitenize giren, bir sonraki sefer sitenizin ismini aklında tutabilsin ve geri dönsün. Binlerce hit alıyorum, ama yine de alexa değerlerim düşük diyenler bu maddeye ve bir üsttekine dikkat. 10.000 hit alıp ziyaret uzunluğu %90'larda gezen bir site, bunun yarısı kadar hit alan ama ziyaretçilerinin uzun bir süre kaldığı ve geri dönüşlerin bol olduğu sitelerle yarışamaz unutmayın.
- Fake (sahte) alexa değerleri yükseltme gibi çabaların içine girmeyin. Belki bir dönem yaptınız işler yolunda gidiyordu ama şunu unutmayın google botları her zaman hareket halindedir ve google belli aralıklarla algoritmalarında değişikliğe gider, bu anlarda siteniz ağa takılabilir.
- Günlük hitlerinizi olabildiğince yükseltmeye çabalayın, bunda da organik hitleri tercih edin. Demek istediğim 50 tl'ye 10000 hit kasılır gibi saçma sapan uğraşlara girmeyin.
- Kaliteli, web site içeriğinizle alakalı linkler edinmeye bakın. Telefon satışı yapıyorsanız, iç çamaşırı içerikli bir siteden link alışverişi size yarardan çok zarar getirecektir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken diğer önemli şeyler; kırık link edinmeyin, pagerank ve trustrank değerleri yüksek sitelerden link almaya bakın. Para ile link satın alımlarını da abartmayın, yani yeni bir siteye 100 tane link alımı sizi zora sokacaktır. Siteniz 10 senelik bile olsa link alımlarında sabırsız olmayın.
-  Kaliteli yazılar yazın, çer çöp içerikten uzak durun ve  sitenizi sık sık güncelleyin.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..