Kandil Simidi Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Saturday, 22 June 2013 | 09:45

Malzemeler :

  1. 150 gram margarin
  2. 2 yumurta ( sarısı ve beyazları ayrı olacak )
  3. Yarım çay bardağı zeytinyağı
  4. 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  5. 2 yemek kaşığı mahlep
  6. 2 yemek kaşığı yoğurt
  7. Kabartma tozu
  8. 2 çay kaşığı tuz
  9. Aldığı kadar un (Ele yapışmayacak şekilde bir kıvam elde edilecek).
  10. Üzeri için susam

Yapılışı :

Not : Bu tarifi yaparken kullanacağınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekir.
  1. Yumurtaların sarısını ve margarini hamur yoğurma kabına koyun ve malzemeler birbirine geçene kadar yoğurun.
  2. Daha sonra susam ve yumurta akı hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına ilave edin ve kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
  3. Hamurdan ufak parçalar koparıp parmak şeklinde uzunlamasına çubuklar oluşturup, uçlarını birleştirin ve daire şekli verin.
  4. Daire şeklindeki hamurları önce yumurta akına daha sonra susama batırıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 30 dakika pişirin
  6. Afiyet olsun.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..