Kolay Tavuk Göğsü Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Saturday, 22 June 2013 | 09:54

Pratik tatlılar listesinin başında gelen, kurtarıcı sütlü tatlılardan bir tanesi daha. Gerçek tavuk göğsü tatlısı kadar lezzetli olmasa da misafirlerinize ikram ettiğinizde mutlaka tarifi istenilecek tatlılardan bir tanesi.

Malzemeler :

  1. 3 kahve fincanı un
  2. 3 kahve fincanı şeker
  3. 1 litre süt
  4. 1 paket vanilya
  5. 50 gram tereyağı
  6. Rulo yaparken süslemek için hindistan cevizi
  7. 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz.

Yapılışı :

  1. Un, şeker, vanilya ve sütü bir tencereye koyun.
  2. Bütün malzemeleri ocakta kaynayana kadar karıştırın ve karışım muhallebi kıvamına geldiğinde tereyağı ilave edin.
  3. Ocağı kapattıktan sonra muhallebiyi biraz soğumaya bırakın.
  4. Muhallebi hafif soğuduktan sonra bir mikser yardımı ile iyice çırpın. Bu sayede içerisinde kalan topaklarda erimiş olacaktır.
  5. Büyük bir fırın tepsisi alın ve fırın tepsisinin tamamı kapanacak şekilde yağlı kağıt serin.
  6. Yağlı kağıdın üzerine hindistan cevizini dökün.
  7. Muhallebiyi hindistan cevizi serpiştirdiğiniz fırın tepsisine eşit bir biçimde dökün.
  8. İnce dövülmüş cevizi muhallebinizin üzerine dökün ve yağlı kağıt yardımı ile muhallebinizi rulo haline getirin.
  9. Servise kadar buzdolabında bekletin.
  10. Afiyet olsun.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..