Nefis Kısır Tarifi

Yazar Gökhan Asan on Thursday, 30 May 2013 | 09:45

Yaz ayının gelmesi ile birlikte daha hafif ve yapımı kolay tarifler tercihim olmaya başladı. Geçen gün yaptığım kısır da bunlardan bir tanesi. Yemesi son derece keyifli, yapımı ise oldukça basit nefis kısır tarifi :

Malzemeler :

  1. 1 çorba kasesi ince bulgur
  2. 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  3. 1 yemek kaşığı aci biber salçası
  4. Yarım bağ maydanoz
  5. Yarım bağ dere otu
  6. 1 çay bardağından 1 parmak kadar eksik sıvı yağ
  7. 5-6 adet yeşil soğan
  8. Tuz, karabiber, pulbiber, nane ve kimyon
  9. Kaynamış su
  10. 1 adet limon suyu

Yapılışı :  

  1. Bulgurları orta büyüklükte bir tencereye koyun.
  2. Bulgurların üzerine baharatları ekleyin.
  3. Daha sonra salçaları koyun.
  4. Sonra kaynamış suyu, baharat ve salçaları ilave ettiğimiz bulgurların üzerine dökün. Burada suyun oranı çok önemli. Bulgurların tamamını ıslatacak oranda olmalı. Bulgur seviyesini geçmemeli.
  5. Suyu ilave ettiğimiz karışımı bir kaşık yardımıyla iyice karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp bulgurlarımızı dinlenmeye bırakıyoruz.
  6. Bulgurlarımızı sıcak su ile ıslattıktan sonra başka bir kap içine yeşillikleri doğruyoruz. 
  7. Yarım saat sonra doğradığımız yeşillikleri, sıvı yağı, tuzu ve limon suyunu dinlenmiş bulgurlar ile karıştırıyoruz.
  8. Kısırımız hazır. Dilerseniz servis sırasında nar ekşisi ile ekşilik oranını artırabilirsiniz. İşte kısır nasıl yapılır sorusunun cevabı bu kadar basit...
Not : Verilen ölçüler 3-4 kişiliktir. Dilerseniz kısırınıza domates ve salatalık da ekleyebilirsiniz. Ben kısırı sulandırdığı için ve domates ve bulgur buluşmasının tadını sevmediğim için, kısıra domates eklemiyorum.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..