Bisküvili İrmik Tatlısı Tarif

Yazar Gökhan Asan on Thursday, 16 May 2013 | 09:10

Yapımı oldukça pratik bir sütlü tatlı tarifi. Denediğinizde tadına bayılacağınızdan eminim.


Malzemeler :

1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
2 paket burçak bisküvi
125 gram margarin




Yapılışı :

  • Bir tencerinin içine irmik, şeker, süt ve vanilyayı ekleyin.
  • Orta ateşte karışım kaynayıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve margarini ilave edin.
  • Margarin eriyene kader kısık ateşte karıştırmaya devam edin.
  • Margarin eridikten sonra altını kapatın ve ılımasını bekleyin.
  • Muhallebi soğurken rondo yardımı ile burçak bisküvileri un haline getirin.
  • Karışım soğuduktan sonra bir mikser yardımı ile iyice karıştırın.
  • Daha sonra kare borcama muhallebinin yarısını dökün.
  • Yarısını döktükten sonra rondodan geçirip un haline getirdiğiniz bisküvileri borcamda bulunan tatlının üzerine eşit bir şekilde dağıtın.
  • En son ayırmış olduğumuz yarım muhallebiyi bisküvilerin üzerine dökün.
  • Buzdolabına koyup soğutun ve soğuduktan sonra servis yapın.
  • Dilerseniz üzerini tarçın ve hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Not: Eğer tatlınızda değişik bir görünüm elde etmek isterseniz ve kakaoyu severseniz, ikinci karışımı borcama dökmeden 2 yemek kaşığı kakao ilave edip, mikserle iyice karıştırdıktan sonra borcama dökebilirsiniz. Bunun yanında ceviz de çok lezzetli bir opsiyon olabilir.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..