Google yazılarımı geç indeksliyor

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Thursday 16 May 2013 | 13:06

Google çeşitli nedenlerden yazılarınızı geç indeksleyebilir. Şu an için aklıma gelen bir kaç nedenden bahsedeyim. Öncelikle daha yeni açılmış, çok az yazısı olan, içeriği başka sitelerden alıntı, çok nadiren güncellenen sitelerin sahipleri, benim yazılarım neden geç indeksleniyor diye kafayı yormayı bıraksınlar. Bir an önce düzgün yazılar yazmaya, siteyi en azından haftada bir iki kere güncellemeye başlasınlar derim. Bunun yanında google sürekli algoritmasını değiştirir ve siteleri zaman zaman tepetaklak etmeyi sever, demek istediğim google stres altında neler yapabileceğinizi kontrol etmek ve site üzerindeki kontrolünüzü test etmek için zaman zaman siteniz üzerinde farklı yaptırımlara gidebilir. Yani 5 dakika içerisinde indekslenen bir yazı, bir bakarsınız üç günde zor indekslenir ve siz aslında yanlış hiçbir şey yapmıyorsunuzdur. Endişeye kapılmayın, düzgün bir şekilde site üzerinde kontrolü kaybetmeden, sağlıklı, özgün, içeriğiyle okuyucuları kendine çekecek yazılar yazmaya devam edin. Ha bu arada, aldığınız backlinklere, sağa sola verdiğiniz linklere dikkat edin. Abartmayın, tutarlı olun.

Peki her şeyi denedim, gayet düzgün iş yapıyorum ama yazılarım yine de geç indeksleniyor diyorsunuz, öylece oturup beklemek mi yoksa harekete geçmek mi gerek?

Arkadaşlar, indekslenmemiş her yazı web dünyasındaki hırsızlar için bulunmaz bir nimettir. Google botlarınca taranmamış, dizine girmemiş her bir yazınız indeks alana kadar size ait değildir ve bu da yazınız kapanın elinde kalır demek. Bir bakmışsınız size ait olan bir yazı, başkasının sitesinde baş sayfa, hemde indeksli, siz ise içerik hırsızı olarak web kariyerinize devam....Acı ama gerçek.


Sizlere kendi sitelerimde da kullandığım, iki farklı yöntemi açıklamak istiyorum.

Web Yöneticisi Araçları

Google web yöneticisi araçlarına giriş yaptıktan sonra sol tarafta göreceğiniz seçeneklerden sağlık başlığına tıklayın, oradan google gibi getire tıkladıktan sonra bir soluklanın. Sonrasında sitenizin adıyla başlayan ve indexlenmesini istediğiniz yazının urlsini girmenize olanak sağlayacak boşluğa url’nin gerekli olan kısmını girin. Gerekli olan derken kastettiğim com/ kısmından sonra, elinizde url’den kalan ne varsa. Neyse bu adımdan sonra her şey yolunda giderse geri getirme durumu başarılı diye bir onay alacaksınız, ve o aşamada yapmanız gereken tek bir işlem kalıyor, o da dizine gönder kısmına tıklamak ve bir müddet beklemek. Ben indekslenmeyen her yazım için bu işlemi uyguladığımda yaklaşık 2-3 saat içinde yazılarım indekslenmeye başladı.

Site Haritası Ekleme 

Belli aralıklarla yine google web yöneticisi araçlarınına girerek öncelikle optimizasyona ve sonrasında site haritalarına tıkladıktan sonra sağ üstte kırmızıyla belirtilen site haritası ekleme ve test etme kısmına girmeniz gereklidir . Bir sonraki adım ise, sitenizin isminden sonra size ayrılan boşluğa; 

Blogunuzda 500 den az yazınız varsa :
atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500 

Blogunuzda 1000 den az yazınız varsa :
atom.xml?redirect=false&start-index=501&max-results=500 

Blogunuzda 1500 den az yazınız varsa :
atom.xml?redirect=false&start-index=1001&max-results=500 

uzantılarını eklemek ve sonrasında site haritasını test et ibaresine tıklamak, bakın bakalım işler yolunda mı, eğer bir sıkıntı yoksa site haritası gönder dedikten sonra işlem tamam, site haritanız hazır. Bunun yanında site haritası oluştururken bir yardımcınız daha olacak. Bu site vesilesiyle 500 sayfaya kadar ücretsiz ve gayet hızlı bir şekilde site haritası oluşturabilir ve bunu kullanabilirsiniz.

Siteye ulaşmak için ; http://www.xml-sitemaps.com/


Bu konuyla direkt alakalı olan ve okumadan geçmeyin diyebileceğim, ping atmak ve içerik hırsızlığı konulu yazılarıma göz atmanızı tavsiye ediyorum.



0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..