Bebeğe hazırlık partisi, baby shower nedir?

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Wednesday 22 May 2013 | 14:21

Uzun süredir dikkatimi çeken bir konu var, gazetelerin magazin sayfalarına göz attığımda hamile ünlüler 'baby shower' adı verilen bir organizasyon gerçekleştiriyorlar. Son zamanlarda oldukça moda olan bu organizasyonun Türkçe karşılığı bebeğe hazırlık partisi, yeni bebeğe merhaba partisi. 

Yabancı ülkelerde anne adaylarının yakın arkadaşları tarafından organize edilen bu parti, Türkiye'de de varlığını göstermeye başladı. Aslında ayrıntılarını okuduğumda çok eğlenceli olduğunu düşündüm. Size göre gerekli olur mu bilmem ama, işte size baby shower partileri ile ilgili ayrıntılar. Bakalım siz beğenecek misiniz ?

Baby Shower Nasıl Hazırlanır ?

Bu parti Amerika'da anne adayının yakınları, akrabaları ya da en yakın kız arkadaşları tarafından düzenleniyor. Bu partinin asıl amacı, anne ve baba adayını hediye yağmuruna tutmak. Tabiki bebeğin ihtiyaçları doğrultusunda. Partiden önce, partiyi düzenleyen kişi, annenin yakın arkadaşı ya da ailesinden bir yakını, anne adayından bebeğin ihtiyaçlarını gösteren bir liste hazırlamasını istiyor. Bu listede bebek arabasından, tırnak makasına kadar her türlü ihtiyaç malzemesi bulunabiliyor. Daha sonra ihtiyaç listesi partiye davet edilecek kişilere dağıtılıyor. Partiye gelen misafirlerde liste doğrultusunda, elinden geldiği kadarıyla, bir eksik gidermeye çalışıyor.

Ama Türkiye'de anneler bu listeyi hazırlamaya pek yanaşmıyorlar, açıkçası çekiniyorlar. Aslında bizim ülkemizde bebek doğduktan sonra, bebek görmeye gelenlerin getirdiği hediye alışkanlığına benzer bir uygulama. Tek fark hediyelerin Türkiye'de bebek doğduktan sonra, yabancı ülkelerde ise doğmadan önce alınıyor olması. Gelelim parti hazırlıklarına :
  1. İlk başta partinin yapılacağı mekanı belirlemek gerekiyor. Ortam seçiminde sınır yok ama ev ortamının daha sıcak olduğu söylenenler arasında.
  2. Daha sonra bir konsept belirlemek gerekiyor, bu konsept bebeğin cinsiyetine göre değişiyor. Erkekse mavi ağırlıklı kız bebek içinse pembe ağırlıklı olabilir.
  3. Konsept belirlendikten sonra, davetlilerin iletişim bilgileri anne adayından alınarak, davetlilere parti bilgileri ve bebeğin ihtiyaç listesi bildiriliyor. Davetlileri partiden haberdar etmek için davetiye hazırlatmakta şık bir tercih olabilir. Davetiyenin üzerinde konsept içeriği ile ilgili bilgiler de yer alabilir.
  4. Partiye gelen davetliler için bir hatıra defteri hazırlayabilir, o günün anısına, henüz aranızda olmayan ama birkaç ay sonra aranıza katılacak bebek için bir şeyler yazmalarını isteyebilirsiniz.
  5. Partinin olmazsa olmazlarından bir tanesi de gelen misafirler için ufak hediyeler hazırlamak. Bu kurabiye ya da şekerleme olabileceği gibi, minik biberon şeklinde süslemeler de olabilir.
  6. En son anne için hazırlanan süslü pasta üzerindeki mumlar anneye üfletilir ve bu parti unutulmaz anlar listesinde yerini alır.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..