Üç harflilerden korkar mısınız?

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Saturday 6 April 2013 | 09:12

Gözümüz aydın yeni bir Türk korku filmi daha çoktan vizyona girdi. Bu seferkinin adı ise El Cin. Adından da anlaşılacağı üzere film o çok korktuğumuz üç harflilerle ilgili. Daha önce bu konuda onlarca film çekildi, beni en çok etkileyen ise musallat serisi oldu ama inanın bana bu film hepsini sollayacak gibi.

Özel efektler çok başarılı

Yönetmen Hasan Karacadağ bu filmde Şibli'nin Cinlerin Esrarı adlı kitabından alıntılar yapmış, bölümün adı yasak sayfalar, cin çağırma sahneleri birebir çekilmiş. Film ilk vizyona girdiğinde seyircilerden bazıları o kadar rahatsız oluyor ki salondan birer ikişer kaçıyorlar. Kimileri o kadar çok korkuyor ki uzun bir süre ekrana bakamıyor......

Bu sahneler çok konuşulacak gibi

Bu filmde çok ilginç, farklı teknikler kullanılmış, filmin animasyonları için Japonya'dan destek alınmış. Zaten filmi izlediğinizde anlayacaksınız bu farkı. Diğer korku filmleri gibi sadece bağırış çağırış üzerine korkutmayı hedeflemiyor. Bu çok iyi!

Olayın hikayesi ile ilgili tek bir kelime bile söylemek istemiyorum, yönetmen aslında günden güne yayılan İslami kurgularla korkutmayı çok iyi başarıyor. Şimdi size soruyorum, elinde bıçak herkese saldıran birinden mi daha çok korkarsınız yoksa bilmediğiniz, görmediğiniz bir güç mü sizi daha çok korkutur? Özellikle cinlerin varlığına inananlar için, gerçek bir hikayeden alınmış bu film bence doğru bir tercih olacak ama kalbiniz bu korkuya dayanabilir mi bir daha düşünün. Sizleri filmin fragmanıyla baş başa bırakıyorum.







0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..