Dünyanın en kötü filmi hangisi?

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Friday 5 April 2013 | 11:18

Başrolünde Cüneyt Arkın’ın olduğu Yeşilçam’ın kült, imkansızlıkların ürünü, ironi şampiyonu filmi, Dünyayı Kurtaran Adam (1982)’ı izlemeyen yoktur diye düşünüyorum. Oldukça acemice yapılmış bu filmle ilgili senelerce konuşuldu.

Bu film tam bir kült
Yurtdışında ise bu film Türk Star Wars’u olarak tanıtıldı ve aslına bakarsanız Star Wars filminden alınan izinsiz alıntılardan dolayı adından çok söz ettirdi. Dünyanın en kötü filmleri listesinde uzun bir süre yerini hiç kimseye kaptırmadı. Peki bundan daha kötü bir film olamaz mı?

1959 yapımı oldukça düşük bütçeli bir film

Cevabım kesinlikle Evet! Şimdi size 1959 yapımı, yönetmeni dünyanın en kötü yönetmeni, kendisi de dünyanın en kötü filmi ünvanını alan bir filmden bahsetmek istiyorum. Plan 9 from Outer Space (1959). Konusuyla ilgili hiç bir şey yazmak istemiyorum, tipik bir bilim kurgu ama karakterler biraz tuhaf; uzaylılar, zombiler, güreşçiler ve vampirler......




Yönetmen Ed Wood kendi döneminde ortaya çok faklı bir eser koydu, düşük bütçeli filmlere bir örnek teşkil eden bu film bence oldukça eğlenceli. Kesinlikle izlenmesi gereken, konusuyla, görsel efektleriyle, replikleri ile ibret olması gereken bence dünyanın en kötü filmi. İyi seyirler.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..