Ana Sayfa » , , , » Memura ' Zorunlu Doğu Hizmeti ' Şoku

Memura ' Zorunlu Doğu Hizmeti ' Şoku

Yazar http://bilginti.blogspot.com/ on Monday 8 April 2013 | 09:52

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda köklü değişiklikler yapılmaya hazırlanılıyor. Son olarak açıklanan ve 2,5 milyon devlet memurunu etkileyen yeni haber ise zorunlu doğu görevi ile ilgili.
Daha önceleri askerlik, doktorluk gibi hizmet sektörlerini etkileyen zorunlu doğu görevi yeni yapılan çalışma ile az gelişmiş bölgelerde çalışmak zorunluluğu ile tüm devlet memurlarını kapsayacak. Bütün memurları ilgilendiren bu çalışmanın nitelikli personel dağılımındaki dengesizliğin engellenmesi amacı ile yapıldığı söyleniyor.  Bundan sonra her meslek grubundan memur, az gelişmiş illerde ve bölgelerde 3 yıl süreli zorunlu hizmet yapacak. Ancak kurumlarda yer değiştirmeye tabi olacak personel, ikincil mevzuatla belirlenecek. Şark görevinin hangi memurlar ve unvanlar için uygulanacağı ise yönetmelikle tespit edilecek. Çalışma Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ve ilgili bakanlık birlikte çalışarak ikincil yönetmeliği hazırlayacaklar.





Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ' bazı yerlerde 15 – 20 yıl aynı personel çakılı memur gibi çalışıyor. Bu keyfiyeti ve verimsizliği arttıran bir uygulama. Bazı sektörlerde bu uygulama zaten yıllardır yapılıyor ve faydasını görüyoruz. Ancak memurlara yönelik bu uygulama henüz fikir aşamasındadır. İlgili görüşler alınmamıştır diyerek açıklamasını sonlandırdı.'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 657 sayılı yasada değişiklik öngören yasa tasarısında genel hüküm olarak 3 yıl zorunlu hizmet şartı yer almasına karşın bütün memurların rotasyonu gibi bir durum söz konusu olmayacak.

0 yorum:

Post a Comment

 
Copyright © 2013. Bilginti - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz kopyalama yapılamaz!..